Henter kommentarer

Sydbank venter 'en del Vestas-ordrer' de kommende dage – én ting springer i øjnene


 

Kvartalsafslutningen nærmer sig, og det er ofte ensbetydende med en del ordreannonceringer fra vindmølleproducenten Vestas.

Kvartalets ordreindgang foreløbigt har ikke nået et omfang, som »nogen falder ned af stolen over«, men en række kontrakter fra USA sender dog et meget positivt signal.

Det vurderer aktieanalysechef Jacob Pedersen fra Sydbank.

Læs også: Store ændringer i dansk forsikringsselskab: Fyrer op mod 270 medarbejdere

Foreløbigt har Vestas annonceret 1499 megawatt i faste og ubetingede kontrakter i kvartalet, hvoraf USA tegner sig for 1004 megawatt.

Derudover har Vestas annonceret en betinget aftale på over 1 gigawatt i USA.

– Det, der indtil videre virkelig træder frem i dette kvartal, er antallet af amerikanske ordrer. Den ordreindgang, Vestas allerede nu har haft af amerikanske ordrer, er lige på nippet til at være det højeste niveau siden fjerde kvartal 2019, siger Jacob Pedersen til MarketWire.

Læs også: Vild udvikling i danske aktier: 'Det er voldsomme tal'

I tredje kvartal 2021 havde Vestas en ordreindgang på 1050 MW i USA – og forud for det skal man tilbage til fjerde kvartal 2019 for at finde et kvartal, der har været lige så godt fra USA.

– Det er for mig at se et meget, meget vigtigt bevis på, at der nu begynder at ske noget i USA, hvor kunderne har manglet en lavpraktisk afklaring fra skattemyndighederne på, hvordan de får adgang til de meget attraktive afregningsvilkår, hvor man har løftet skatterabatten fra 40 pct. og op på 100 pct. igen, siger Jacob Pedersen.

Han har store forventninger til, at udviklingen med flere amerikanske ordrer kommer til at fortsætte.

– Også fordi der lige nu er grænser for, hvor offensive Siemens Gamesa er på landmøllemarkedet – og så er der GE og Vestas, som kan gøre det stort i USA i et gigantisk marked. Så der bør ligge nogle rigtigt spændende ting at vente på Vestas der, siger Jacob Pedersen.

Men mens det har set godt ud med USA-ordrerne i kvartalet, så har det været noget mere sporadisk andre steder – herunder i Europa. Der er dog fortsat nogle dage at løbe på, inden kvartalet er omme. Men hvor kvartalets ordreindgang lander, vil analytikeren afholde sig fra at spå om.

– Men jeg regner med, at der kommer mere – også at der kommer en fornuftig afslutning på kvartalet med en del ordrer. Hvor mange megawatt, det så samlet løber op i, det må vi se.

– Det er USA, der har båret langt det største, der er kommet ind indtil videre i det her kvartal, og mon ikke også, at der er andre markeder, der melder sig på radaren her henover de næste dage, siger Jacob Pedersen.

Læs også: Vild udvikling i danske aktier: 'Det er voldsomme tal'

Læs også: Styrelse er opmærksom på endnu en fejl i nye ejendomsvurderinger

.\˙ MarketWire