Henter kommentarer

Techaktie slagtet: Næststørste kursfald nogensinde


Det amerikanske techselskab Teladoc Health blev sendt voldomst ned på børsen i USA onsdag. 

Her faldt aktien med næsten 24 pct., hvilket er det andet største kursfald på en enkelt handelsdag nogensinde for Teladoc-aktien ifølge Sydbank. 

Det skete efter Teladoc, der arbejder med virtuel sundheds- og lægebehandling, præsenterede nye tal tidligere på ugen. Her missede omsætningen analytikernes forventning, da selskabet med en omsætning på 660,5 mio. dollar ikke nåede de forventede 670,8 mio. dollar. 

En anden årsag til, at Teladoc-aktien gik væsentligt tilbage er, at selskabet præsenterede en svagere end ventet guidance for det igangværende kvartal. Teladoc forventer en omsætning mellem 630-645 mio. dollar i første kvartal, hvilket var lavere end analytikernes estimat om 647 mio. dollar, ifølge finansmediet Barron's

Det seneste år er Teladoc Health-aktien faldet med 46,8 pct. 

Det største fald til dato for selskabet fandt sted den 22. april 2022, hvor selskabet aktie faldt hele 40 pct. på en dag. 

Ifølge data fra finanstjenesten Bloomberg, er der 28 analytikere der dækker Teladoc Health. Af dem har 5 en købsanbefaling, mens 23 anbefaler at holde aktien. 

Analytikerne har et gennemsnitligt kursmål - altså den pris, de tror aktien kan bevæge sig imod indenfor 12 måneder - på 20,9 dollar per aktie. Det indikerer et kurspotentiale på 34 pct. mod lukkekursen onsdag.