Tendens: Handelsaftale indikerer grøn åbning - Genmab i modvind


Det tegner til en dag, hvor investorerne har svært ved at få armene ned, efter forlydender om, at det er lykkedes amerikanerne og kineserne at blive enige om en fase 1-handelsaftale. Oveni har den britiske premierminister, Boris Johnson, sikret de konservative en overvældende valgsejr, hvilket baner vejen for et brexit med udgangen af januar næste år.

Allerede torsdag eftermiddag fik et tweet fra den amerikanske præsident, Donald Trump, om en aftale mellem de to lande i den langvarige handelskonflikt humøret til at stige. Og fredag morgen stiger den tyske DAX-future med 1,5 pct., mens de amerikanske futures på de ledende indeks peger op med plusser på mellem 0,4-0,5 pct.

Torsdag sluttede det danske C25-indekset 0,4 pct. højere i 1233,59.

Ifølge CNBC er USA og Kina principielt blevet enige om første del af en handelsaftale, som dog stadig mangler den amerikanske præsident, Donald Trumps, godkendelse. Amerikanerne har angiveligt tilbudt at droppe de afgifter, som skulle træde i kraft på søndag og halvere visse aktive afgifter, mod at Kina køber flere landbrugsvarer.

Genmab er efter en længere periode med stigninger i denne uge løbet ind i kursmæssig modvind. Torsdag var Genmab den mest faldende C25-aktie med et fald på 4,6 pct. til 1474,50 kr. Aktien er siden i fredags faldet med 8,7 pct. fra 1615 kr.

DSV Panalpina, der steg 1,0 pct. torsdag til 753,20 kr., har siden fået løftet sit kursmål af den amerikanske finanshus Morningstar, men det ligger fortsat langt under det aktuelle kursniveau. Morningstars kursmål er nu 550 kr. mod før 440 kr., og anbefalingen "sælg" gentages, fremgår det af Bloomberg News.

Danske Bank, der steg 2,9 pct. til 100,20 kr., Nordea, der øgede 2,7 pct. til 50,43 kr., FLSmidth, der steg 3,8 pct. til 257,50 kr., torsdag og A.P. Møller-Mærsk, hvor B-aktien steg 2,7 pct. til 10.310 kr. torsdag, kom med i gruppen af finans, råmaterialer og olierelaterede aktier, der torsdag var blandt de sektorer, som klarede sig godt.

FCK ER VIDERE TRODS NEDERLAG

Blandt sidepapirerne kan der komme fokus på Parken Sport & Entertainment, efter FC København for sjette gang i klubbens historie er videre fra et europæisk gruppespil. Det blev dog ikke helt på den måde, københavnerne havde ønsket og forestillet sig. FCK tabte torsdag med 0-1 hjemme til Malmö FF på et selvmål, men da Dynamo Kiev samtidig kun fik 1-1 mod Lugano, var det nok til en plads i gruppespillet næste år.

Aktien steg torsdag med 0,5 pct. til 101 kr.

Gabriel, der steg 1,0 pct. til 810 kr. torsdag, har fået sit kursmål hævet til 836 kr. fra 680 kr. af finanshuset ABG Sundal Collier. Anbefalingen er stadig "hold", viser data fra Bloomberg News.

Harboes Bryggeri faldt 4,3 pct. til 58,40 kr. efter flere nyheder. Og selskabet kan fortsat tiltrække sig opmærksomhed i fredagens handel. Haboes kom torsdag med regnskab for første halvår af 2019/20, som selskabet betegnede som "ikke tilfredsstillende". Derudover var der en større ledelsesrokade i toppen, hvor den administrerende direktør blev skiftet ud, salgs- og marketingdirektøren stoppede, og bestyrelsesformanden trak sig.

Den tidligere topchef Bernhard Griese har sat sig i stolen som bestyrelsesformand. Og Søren Malling er blevet konstitueret som administrerende direktør. Årsagen var uenighed om den fremtidige strategiske retning for bryggeriet.

/ritzau/FINANS