Henter kommentarer

| Opdateret

Tesla-aktien stiger - det er der sket


 
Hvad er aktiv og passiv investering?
Vis mere

Tesla bliver sendt op i USA på nyheden om, at selskabet kan indkøbe batterier til Model 3 Sedan med fuld skattekredit.

Det sker, da batterierne går under det amerikanske finansministeriums kriterier for batteri-sourcing, som er en del af Joe Bidens mål om, at 50 pct. af alt salg af nye biler skal være elektriske i 2030.

Det fremgår af Bloomberg News.

Læs også: Erfaren investor: Hvis du har behov for det her, er der noget galt med porteføljen

Visse elektriske køretøjer i USA er berettiget til skattefradrag i henhold til Bidens Inflation Reduction Act, IRA, så længe de opfylder specifikke kriterier.

For at opnå den fulde kredit på 7500 dollar skal mindst halvdelen af køretøjets batterikomponenter være fremstillet i Nordamerika, og 40 pct. af værdien af råmaterialer i batteriet udvindes fra eller forarbejdet indenlandsk eller i lande med amerikanske frihandelsaftaler.

Læs også: Storbank: AI-opturen er ikke slut

Et af de overordnede mål for IRA er at gøre USA mindre afhængig af Kina, som dominerer forsyningskæden for el-batterier, skriver Bloomberg News.

Aktien stiger 3,8 pct. ved 16.30-tiden på det amerikanske formarked. Holder den stigning ved, når markedet lukker onsdag, vil det være den niende dag med løft til Tesla-aktien. Ifølge Bloomberg News vil det være den længste periode med uafbrudt stigning i mere end to år.

Læs også: Jyske Bank om C25-aktie: Eventyr kan skabe stor kursoptur

Læs også: Analytiker om muligt Danske Bank salg: Så mange milliarder kan det indbringe

.\˙ MarketWire