Henter kommentarer

Tesla-shorter med hård vurdering: Tror aktien er 14 dollar værd


Tesla-aktien vil blive kastet ud i en voldsom nedtur.

Det er forudsigelsen fra hedgefond-manageren Per Lekander fra selskabet Clean Energy Transition, som har shortet aktien. Det skriver CNBC.

Når man shorter en aktie betyder det, at man satser på, at kursen kommer til at falde. Per Lekander tjener dermed penge, hvis Tesla-aktien falder.

Det er derfor måske ikke overraskende, at han vurderer aktien til at være meget mindre værd end dens nuværende kurs. Per Lekander mener, at aktien kun burde koste 14 dollar. Det ville betyde et fald på knap 92 pct. sammenlignet med tirsdagens lukkekurs på 166,40 dollar.

Tirsdag blev Tesla-aktien sendt ned med 4 pct. efter selskabet offentliggjorde leveringstal, som skuffede markedet, og ramte langt under analytikernes forventninger. Læs mere her.

»Dette er virkelig begyndelsen på enden for Tesla-boblen, som muligvis er den største aktiemarkedsboble i moderne historie,« siger Per Lekander ifølge CNBC.

Den amerikanske elbilproducent har været en af de dårligste aktier i S&P 500-indekset i 2024. Aktiekursen er indtil videre faldet med omkring 33 pct. i år. 

Det er dog ikke alle, som ser kursfaldet som begyndelsen på enden. Den kendte techinvestor Cathie Wood har benyttet nedturen til at købe op. Læs mere her.

CNBC oplyser, at Per Lekander har shortet Tesla siden 2020. Fra starten af 2020 til i dag, er Tesla-aktien steget med 465 pct.

Ser man på analytikernes vurdering af aktien, ser aktiens fremtid langt fra så dyster ud, som Per Lekander prøver at male den.

60 analytikere dækker aktien. 19 af dem anbefaler at købe, mens 27 anbefaler at holde. De resterende 14 anbefaler at sælge aktien.

I modsætning til Per Lekander ser analytikerne en stigning for Tesla-aktien forude. Analytikernes gennemsnitlige kurspotentiale ligger på omkring 18 pct.

Læs også: Genmab vil købe biotekselskab i milliardhandel

Læs også: Chefstrateg understreger: Hold fast i disse aktier