Henter kommentarer

Tidlig påske sikrer Tivoli »en god start på året«


En tidlig påske sikrede Tivoli en markant stigning i omsætningen.

Det fremgår af første kvartalsregnskabet for 2024 for den historiske, københavnske forlystelsespark, der er blevet offentliggjort tirsdag.

»Tivoli har fået en god start på året, hvor sommersæsonen startede 22. marts. Sidste år lå påsken i april, hvorfor første kvartal 2024, naturligt har et større aktivitetsniveau end samme periode året før,« fremgår det af regnskabet. 

For kvartalet havde Tivoli en nettoomsætning på 90,4 mio. kr. mod 61,8 mio. kr. sidste år, hvilket er en fremgang på 46 pct.

Resultatet før skat for perioden lød på -112,4 mio. kr. mod -126,1 mio. kr. sidste år

I første kvartal havde Tivoli et besøgstal på 221.000, hvilket er 470 pct. højere end samme periode sidste år, hvor der var 47.000 besøgende.

»Tivoli fortsætter den positive udvikling, vi så i 2023. Første kvartal 2024 tegner sig for et resultat svarende til det forventede, med bedre gæstetal og økonomisk resultat, end samme periode i 2023. Vi går ind i sommersæsonen med optimisme og en lang række attraktive tilbud til Tivolis gæster, som blandt andet kan se frem til en sommer med et overordentlig stærkt kulturprogram,« udtaler administrerende direktør, Susanne Mørch Koch, til regnskabet. 

I samme omgang fastholder Tivoli sine forventninger for hele året, hvilket lyder på en omsætning i niveauet 1.200 mio. kr. og resultat før skat i niveauet 110 mio. kr.

Tivoli-aktien er nede med 10 pct. det seneste år. 

Læs også: Investorer har sukket efter det - han tror det sker om to måneder

Læs også: 'Din alarmklokke skal ringe, hvis du har dem'