Henter kommentarer

Tiltalt for aktiesvindel i milliardklassen - nu er han i Danmark


Den britiske finansmand Sanjay Shah, som er tiltalt i en historisk stor sag om udbyttesvindel i Danmark, er onsdag middag landet i Kastrup Lufthavn.

Derfra eksotereres han videre til en arrest – sandsynligvis Vestre Fængsel – inden han torsdag klokken 9:15 skal fremstilles i Grundlovsforhør ved Retten i Glostrup. Det skriver B.T.

Sanjay Shahs udlevering sker efter et langt tovtrækkeri, hvor danske myndigheder længe har forsøgt at få finansmanden udleveret fra sin fængsling i Dubai.

De danske myndigheder vil gerne have fingrene i Shah, fordi han er tiltalt for at have snydt den danske statskasse for omkring 9 mia. kr.

I foråret faldt den første »endelig dom« i Danmark, hvor briten blev dømt til at skulle betale 8,6 mia. kr. til den danske stat. Foran Shah venter nu en straffesag.

Finansmanden er, i grove træk, anklaget for at have fået refunderet milliardstore beløb af den danske statskasse, som han ikke havde ret til. 

Sanjay Shah ankommer til Kastrup Lufthavn, onsdag den 6. december 2023. Sanjay Shah er tiltalt i en stor sag om svindel med udbytteskat. I april besluttede Højesteret i Dubai, at Sanjay Shah kunne udleveres til Danmark. Vis mere

Det er angiveligt sket ved, at Sanjay Shah har påstået at eje en stor mængde danske aktier, som han har betalt udbytteskat af til den danske stat. Men fordi Shah var skatteborger i udlandet, fik han udbytteskatten refunderet.

Problemet er bare, mener myndighederne, at Sanjay Shah aldrig ejede aktierne og dermed ikke havde betalt udbytteskatten i første omgang.

Læs også: 

Læs også: