Henter kommentarer

Tobakskæmpe dykker på frygt for forbud


 
Ovenfor kan du få mere at vide om det amerikanske S&P 500-indeks.
Vis mere

Den amerikanske tobakskæmpe Altria falder onsdag med hele 9,3 pct. og ligger i bunden af S&P 500-indekset.

Nedturen skyldes en artikel i The Wall Street Journal om, at de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, vil forbyde Juuls e-cigaretter.

Juul udvikler og sælger tobaksfrie røgprodukter, og Altria købte tilbage i 2018 en andel på 35 pct. af Juul for 12,8 mia. dollar.

Læs også: Olieprisen falder på recessionsfrygt

Beslutningen, som ifølge The Wall Street journals unavngivne kilder, allerede kan blive annonceret onsdag kommer efter en toårig periode, hvor sundhedsmyndighederne har gennemgået Juuls data for vaping-produkterne.

Juul kom i sundhedsmyndighedernes søgelys for fire år siden på baggrund af meget populære reklamer for produkterne og e-cigaretter med frugtsmag. Begge dele blev kritiseret for særligt at være målrettet unge.

Læs også: Efter betalingsstandsning - aktie stiger 800 pct.

Tobakssektoren er onsdag desuden under pres fra nyheden om, at præsident Joe Bidens regering for at reducere antallet af nye rygere og dermed også antallet af amerikanere, som dør af cancer, vil sætte et loft på, hvor meget nikotin, der må være i cigaretter.

Link til original artikel (abonnement): https://www.wsj.com/articles/fda-to-order-juul-e-cigarettes-off-u-s-market-11655904689

.\˙ MarketWire