Henter kommentarer

| Opdateret

Tom Hougaard: Det her minder mig om 1999


I videoen ses den vilde udvikling i Teslas markedsværdi. Kursstigning på kursstigning. Videoen er lavet via Flourish Studios.

Aktien i elbilproducenten Tesla er fortsat opad, men det minder teknisk analytiker og spekulant Tom Hougaard om noget, han har oplevet før.

Han er derfor en af dem - sammen med blandt andre Lars Seier Christensen - der har valgt at shorte Tesla-aktien. Man kan ifølge Tom Hougaard sætte mange prædikater på elbilproducenten, men han har valgt at shorte aktien af tekniske årsager.

Du kan se den voldsomme kursudvikling hos Tesla her

»For mig er situationen, at hvis jeg investerer i Tesla-aktier, så investerer jeg i en historie, som kommer til at udarte sig over mange år. Lige nu producerer Toyota 25 gange så mange biler som Tesla på årsbasis. Derfor konkluderer jeg, at Tesla-historien er en investering i håbet om innovation, ny teknologi og en generel bull-trend i tech-aktier,« forklarer han i en email og fortsætter:

»Det er jeg helt ok med. Og jeg køber gerne. MEN jeg er også ved at være en gammel ræv i dette game, og Tesla lige nu minder mig om nogle af de aktier, som jeg handlede i 1999.«

Som de fleste nok ved, så steg en række teknologiaktier kraftigt fra midten af 1990'erne og frem mod årtusindeskiftet, men it-sektorens kursfester fik en brutal afslutning i år 2000, da dot-com-bobblen sprang og aktiekurserne kollapsede.

En af de aktier, som Tom Hougaard tænker på i forbindelse med Tesla-aktien, er Qualcom, hvis kursudvikling ses på en graf nedenfor:

Her ses en graf over kursudviklingen i Qualcomm omkring årtusindeskiftet. Vis mere

»Var det (Qualcomm, red.) en dårlig aktie. Nej, den er stadig solid, men når en aktie går 'parabolic' som både Tesla er, og som Qualcom gjorde, så er det mere end blot en investering. Mennesker overreagerer, og spekulanter som jeg tænker 'Ok, fin aktie, men mon ikke den er kommet lidt for langt op nu',« forklarer han.

»Når aktier går parabolic, så er fundamentet af købere blottet for små udskriv, og der skal ikke meget til at rokke fundamentet. Tesla er steget med 700 pct. siden 2019. Det er flot, men jeg tænker, at der ligger en hær af nervøse hænder på denne aktie, og at der findes en velkendt historie om menneskers forelskelser i navne-aktier, som driver prisen højere og højere. DERFOR er jeg short Tesla. Min position er lige nu lille, men den kan vokse hurtigt,« forklarer han.

Tom Hougaard shortede Tesla-aktien i kurs 1421 onsdag, oplyser han.

Tom Hougaard er som sagt ikke den eneste, der har valgt at shorte Tesla-aktien. Det samme har den kendte danske erhvervsmand, Lars Seier Christensen. Det kan du læse mere om her.

Læs også: Morten Springborg: Her går prisbevidste investorer glip af gode aktier

Læs også: Ugens aktier: Kæmpe plan er godt nyt for to danske aktier