Henter kommentarer

Tomme lejligheder i Kina kan huse hele den tyske befolkning


 
Hvad betyder bull marked, og det at være bullish? Det kan du se i videoen ovenfor - og også hvad et bear marked er.
Vis mere

 

Problemerne for den kinesiske ejendomsgigant og resten af det kinesiske ejendomsmarked står i kø. Deadline for betaling af renter på en obligation, der er udstedt i dollar, er i dag, torsdag. Selv hvis det lykkedes, er de fundamentale problemer på Kinas boligmarked på ingen måder løst.

En stor del af det kinesiske vækstmirakel handler nemlig om en vildt byggeboom, der har stået på i årevis. Hele ejendomsbranchen udgør 29 pct. af landets bruttonationalprodukt.

Det skriver det internationale erhvervsmedie Financial Times. Byggebonanzaet har imidlertid en slagside. Efterspørgslen efter boliger har slet ikke kunnet følge med, manglende betalinger og usolgte boliger udgør kernen i den gryende kinesiske finanskrise.

Ifølge det Hong Kong-baseret rådgivningsfirma Rhodium Group er der lige nu anslået 3 mia. kvadratmeter bolig, der står helt tomme og ubenyttede hen. Direktøren i Rhodium, Logan Wright, antager på den baggrund, at der vil være plads til 30 mio. familier i de tomme boliger. En typisk kinesisk husstand udgøres i gennemsnit af godt tre personer.

Med andre kan de tomme boliger i Kina huse 90 mio. mennesker. Det svarer altså til, at Kina uden problemer kan huse hele den tyske befolkning.

Læs også: Kendt tech-investor ser potentiale i gaming-aktierne

Læs også: Pengene og kulturen: Aktiechefen er FCK-fan og bliver nostalgisk over Nik & Jay