Henter kommentarer

Topchef advarer mod blodbad


Et »blodbad« truer forude.

Så dyster er forudsigelsen om det, der venter for branchen. Det er essensen af en email, der er tikket ind hos et firmas ansatte. Ordene kommer fra Xpengs topchef, He Ziaopeng, der står i spidsen for en af verdens helt store elbilproducenter, ifølge CNBC.

B.T. og Euroinvestor samarbejder - derfor findes artiklen på B.T.

»I år markerer [...] starten på en hård konkurrence, der kan ende i et 'blodbad' (eller som jeg foretrækker at kalde det, den brutale 'knockout-runde') blandt kinesiske bilfabrikanter,« forklarer topchefen i brevet.

Xpeng er et af de kinesiske selskaber, der har kastet sig ind i kampen om at udvikle fremtidens bil. Det er et marked, hvor man finder andre elbilseskaber som Nio, Tesla og BYD

Læs også: Novo Nordisk sænker kunders madforbrug - særligt en madvare bliver valgt fra

Det kinesiske bilmarked har været slagmark for en priskrig, som amerikanske Tesla satte igang.  Bilselskaberne har sænket priserne i kampen om at sælge biler, men det har udfordret en lang række bilproducenter, der er påvirket af, at kinesiske forbrugere holder igen.

Xpeng vil som led i priskrigen ansætte op mod 4.000 personer, investere 3,3 mia. kr i kunstig intelligens og opdatere eller lancere omkring 30 biler i løbet af de næste tre år.