Henter kommentarer

Topchef i C25-gigant stopper


Topchefen i den danske C25-virksomhed Rockwool, Jens Birgersson, stopper i sin stilling som CEO. 

Det fremgår af en selskabsmeddelelse torsdag formiddag. 

Han fortsætter dog som CEO indtil Jes Munk Hansen, der i dag er CEO i Terma, som ny CEO hos Rockwool, hvilket sker senest den 1. september 2024. 

Om chefskiftet udtaler bestyrelsesformand Thomas Kähler: 

»Jens Birgersson har været en drivkraft i Rockwools positive forretningsudvikling gennem de sidste ni år. I Jens’ tid er vores salg steget markant, og vores EBIT-margin er på et historisk højt niveau,« lyder det fra bestyrelsesformanden, der tilføjer: 

»Samtidig har Rockwool styrket sin position som verdens førende stenuldsproducent. Koncernen står på et meget solidt fundament for dens fortsatte udvikling, og jeg vil gerne takke Jens for hans stærke lederskab.« 

Den nye mand i spidsen for Rockwool - Jes Munk Hansen - kommer med mangeårig erfaring fra det danske erhvervsliv. Han har - udover sin chefstilling i Terma - blandt andet være chef for Grundfoss' nordamerikanske forretning. I dag er en han desuden næstformand i Dansk Industri. 

»I Jes Munk Hansen får Rockwool en CEO med betydelig ledelseserfaring fra store internationale koncerner i byggematerialesektoren. Han er en succesfuld leder i Terma, og jeg har personligt nydt godt af hans store erfaring via bestyrelsesarbejdet i Rockwool. Derfor er jeg overbevist om, at vi med Jes har fundet den rette person til at lede Rockwool,« udtaler bestyrelsesformand Thomas Kähler.

Efter udmeldingen dykker Rockwool-aktien fra at have været oppe med 1,3 pct. torsdag formiddag til at være nede med -1,8 pct.

Aktien har siden rettet sig en smule, og er i skrivende stund nede med 0,4 pct. 

Det seneste år er Rockwool-aktien dog steget med 40,9 pct.