Henter kommentarer

Topchef sælger aktier for 452 millioner: Sådan vil han bruge pengene


Hvad ville du købe, hvis du havde solgt aktier for 65 mio. dollar - svarende til godt og vel 452 mio. kr.? 

Hvis du hedder Rich Handler og er topchef i investeringsbanken Jefferies så er svaret klart. 

En 164-fods lukusyacht af mærket Westport, købt hos en af bankens klienter Tilman Ferrata. 

Det skriver det internationale finansmedie Financial Times, med henvisning til en meddelelse fra Jefferies. I meddelelsen udtaler topchefen sig om aktiesalget, som er det første aktiesalg Richard Handler har lavet, siden han i 1994 blev ansat i banken, som ikke er foretaget for at kunne betale skat eller til velgørenhed. 

Læs også: Himmelstormerne er ikke færdige: »De bedste afkast ligger stadig foran os«

I den tid han har været ansat hos Jefferies har Rich Handler modtaget omkring 70 pct. af hans løn i form af aktier i selskabet, og salget af aktier for 65 mio. dollar svarer til 7 pct. af hans beholdning. 

»Mit salg af aktier i dag var en gave til mig selv og min familie, og jeg har ikke til hensigt at sælge flere aktier. Jeg er stadig ekstremt optimistisk med hensyn til Jefferies og forbliver fuldt engageret i at hjælpe os med at fortsætte med at opbygge den bedste uafhængige, globale og serviceorienterede investeringsbank,« lyder det fra Rich Handler i meddelelsen, som er udsendt onsdag. 

Efter sit aktiesalg ejer Rich Handler omkring 19,25 mio. Jefferies-aktier. Ud fra den aktuelle kurs på 44,60 dollar svarer det til en formue på omkring 858,5 mio. dollar. Det svarer til lige knap 6 mia. kr. 

Jefferies-aktien har det seneste år leveret et afkast på 49,9 pct. til Rich Handler og de andre aktionærer. I samme periode har det toneangivende amerikanske S&P 500-indeks leveret 26,4 pct.