Henter kommentarer

Topstrateg i kovending: Aktier står foran et opsving

FILE PHOTO: JP Morgan Chase & Co. in New York City, May 20, 2015. REUTERS/Mike Segar/File Photo
FILE PHOTO: JP Morgan Chase & Co. in New York City, May 20, 2015. REUTERS/Mike Segar/File Photo Foto: Mike Segar
Vis mere

Aktier kan få vind i sejlene og stige på den korte bane, vurderer en af JPMorgans topstrateger, Mark Kolanovic, i et nyt notat.

Det skriver Business Insider.

I et andet notat tidligere på måneden anbefalede Kolanovic ellers investorer til at realisere deres profit og reducere deres aktieeksponering.

Men nu tror storbanken og Kolanovic altså på, at aktierne står foran et opsving. Begrundelsen lyder ifølge strategen, den tårnhøje inflation snart vil aftage en smule, og når det sker, så er der mindre pres på centralbanken i USA for at hæve renterne. Og det vil få aktierne til at stige.

Læs også: Vestas-konkurrent med dårligt nyt - tvunget til at trække i land efter få måneder

»Selvom vi har nedbragt vores rekordhøje allokering til aktier en smule, så har vi stadig et konstruktivt syn på aktier og tror, at en optur er sandsynlig på den korte bane,« skriver Marko Kolanovic.

Strategen peger på, at man både kan udvide porteføljen med vækst- og valueaktier for at få del i opsvinget. Specifikt fremhæver han dog energi og mineaktier, fordi deres indtjening står til at stige betydeligt, efterhånden som råvarepriserne stiger.