Henter kommentarer

Tordner mod kendt rigmand: Han er 'arrogant'

Foto: Etienne Laurent/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Han er en »arrogant« milliardær.

Så hård er dommen over tech-mogulen Elon Musk, der er kendt som medstifteren af elbilproducenten Tesla og ejeren af det sociale medie X. Det er Australiens statsminister, Anthony Albanese, der ifølge ABC News tordner mod den amerikanske rigmand.

Årsagen? En kontroversiel video.

Den australske regering er vred over offentliggørelsen af en video, som viser knivstikkeriet, hvor fire personer blev såret i en kirke i Sydney tidligere i år. Videoen har fået australske myndigheder til at kræve, at videoen blev fjernet fra onlineplatforme på grund af bekymringer for, at det kan opildne til nye forbrydelser.

Læs også: Tesla skuffer på friske tal - men aktien stiger alligevel på særlig nyhed

Andre sociale medieplatforme har efterkommet den australske ordre om at fjerne videoen, men X afviser og argumenter for, at det strider mod principperne om ytringsfrihed. 

»Vores bekymring er, at hvis ET hvilket som helst land får lov til at censurere indhold for ALLE lande, hvilket er det den australske 'eSafety-kommissær' kræver, så hvad skal forhindre ethvert land i at kontrollere hele internettet?,« skrev Musk på X.

Læs også: 'Din alarmklokke skal ringe, hvis du har dem'

Det har fået statsminister Anthony Albanese til at kritisere Musk i et tv-interview med ABC News og kalde ham for en »arrogant milliardær,« der tror, at han er hævet over loven og almindelig anstændighed.

Elon Musk er verdens fjerderigeste person. Han har ifølge Bloomberg Billionaires Index en formue på 166 mia. dollar - svarende til 1.159 mia. kr.