Henter kommentarer

Torsdagens aktier: GN sikrede lille plus til C25 trods fortsat usikkerhed


 
I videoen ovenfor kan du se mere om det danske aktieindeks, C25-indekset.
Vis mere

GN var højt på strå torsdag, efter at høreapparatproducenten med sin gennemførte kapitalrejsning tog noget af usikkerheden fra aktien.

Det bidrog til et plus for C25-indekset på 0,2 pct. til 1819,18 trods fortsat usikkerhed omkring blandt andet gældsloftet i USA.

»Den underliggende stemning er stadig præget af lidt usikkerhed. Nu får vi så en stigning i dag efter fald i markedet i går. Der er bare lidt usikkerhed, og det vil der være, frem til at vi får afklaring omkring gældsloftet,« siger Ole Kjær Jensen, der er afdelingsdirektør i Sydbank, til MarketWire.

Læs også: Børshus om aktiedarling: Kurspotentaile på 42 pct.

Onsdag bakkede eliteindekset 1,7 pct., og dagen før var der et fald på 1,9 pct.

Samlet er der dog tale om et blandet billede, vurderer afdelingsdirektøren. På den ene side skaber stilstanden i gældsloftsforhandlingerne i USA fortsat usikkerhed, selv om republikaneren Kevin McCarthy, der er formand for Repræsentanternes Hus, efter onsdagens frugtesløse forhandlinger sagde, at det stadig er muligt at nå en aftale.

Med til at trykke stemningen var væksttal fra Tyskland, der viste, at Europas største økonomi nu er i teknisk recession. Onsdag var der også nedslående nyt fra Storbritannien, hvor inflationen fortsætter op, mens væksten viger.

På den lyse side leverede den amerikanske techgigant Nvidia onsdag aften en opjustering, der hjalp på stemningen omkring teknologiaktierne i USA såvel som i Europa. Det kan også have bidraget til aktien i Netcompany, der torsdag gik frem med 5,7 pct. til 284,10 kr., mener Ole Kjær Jensen.

Læs også: Lau Svenssen om dansk folkeaktie: Jeg begriber ikke, at danskerne er så optaget af den

GN har gennemført den kapitaludvidelse, som selskabet flagede for onsdag sen eftermiddag.

Selskabet har solgt samlet godt 17,3 mio. aktier gennem en rettet emission og har derigennem sikret sig et bruttoprovenu på lige godt 2,75 mia. kr.

I alt er der solgt 3,6 mio. eksisterende egne aktier og 13,7 mio. nye aktier - alle til en pris på 160 kr. per aktie - svarende til en rabat på 4,2 pct. fra lukkekursen onsdag på 167,05 kr.

Salget af nye aktier svarer til 10 pct. af aktiekapitalen i GN. Efter udvidelsen vil de svare til 9,1 pct. af aktiekapitalen, og dermed er udvandingen af GN's aktionærer ikke så stor som tidligere frygtet.

Kapitaludvidelsen kan afhjælpe noget af den gældsklemme, der er fulgt med overtagelsen af gamingudstyrsproducenten Steelseries og et svært 2022.

Læs også: 'Utrolig usædvanligt': Den svenske krone i historisk lav kurs

Selv om udvidelsen af kapitalen ikke løser GN's gældsproblem, er det et skridt på vejen, påpeger Morten Larsen, analytiker i ABG Sundal Collier, over for MarketWire. Løsningen fik også ros af andre børshuse og kastede sågar en løftet anbefaling af sig hos Sydbank, der nu holder anbefalingen "køb" mod tidligere "hold".

Dertil hævede Citigroup kursmålet til 245 kr. fra 235 kr., mens Carnegie omvendt skar kursmålet med 20 kr. til 180 kr. Begge anbefaler "køb".

Aktien vandt 10,8 pct. til 185 kr.

Medicinalselskabet Lundbeck har ifølge data fra Bloomberg News fået sænket sin anbefaling hos Morningstar til "hold" fra "køb".

B-aktien i selskabet bakkede 2,0 pct. til 37,68 kr.

Morningstars kursmål er 42,50 kr.

NKT leverede for anden dag i træk et pænt plus til aktien, efter at kabelproducenten onsdag annoncerede en aktieudvidelse sammen med nye investeringer i kabelforretningen og opdaterede langsigtede forventninger.

Aktien gik torsdag frem med 3,1 pct. til 410 kr. efter et plus på 8,3 pct. onsdag.

Vestas hentede torsdag en ordre på 37 megawatt i Tyrkiet, der vil blive leveret i fjerde kvartal i år og idriftsat i andet kvartal næste år.

Vindmølleproducenten steg 1,8 pct. til 203,10 kr.

Læs også: Få danskere har aktier i denne verdensdel – det er en fejl, mener Lau Svenssen

Læs også: Nordnet om C25-selskabs optur: Det her burde aktiemarkedet vide

.\˙ MarketWire