Henter kommentarer

TOSSETIMEN: 4 aktier der stjæler rampelyset i onsdagens børsåbning


Dagens handel er skudt i gang på fondsbørsen og her er de danske aktier, der løber med opmærksomheden i tossetimen.

I tossetimen, som man kalder tiden fra børsen slår dørene op kl. 9 og en time frem, kan udsvingene på markedet være store. Der er både købere og sælgere, og markedet skal finde en ny balance.

Vestas
Vestas indtager toppen blandt eliteaktierne og går frem med 1,8 pct. Selskabet holder kapitalmarkedsdag i dag, men ifølge MarketWire ventes der ikke at blive præsenteret nye finansielle målsætninger.

Novo Nordisk
Medicinalgiganten Novo Nordisk ligger også i front i C25-indekset onsdag morgen. Aktien stiger 1,7 pct. i et indeks, der samlet går 0,7 pct. frem.

Brain+
Det danske medtech-selskab Brain+ stiger 8,2 pct. Det sker efter virksomheden netop har indgået en aftale til et sekscifret euro-beløb med medicinalgiganten Roche’s tyske datterselskab RoX Health.

Aftalen betyder, at Brain+, der blev børsnoteret på Nasdaq First North i oktober, forventes at få det første produkt på markedet allerede i 2023. Det er to år tidligere end ventet. Pengene skal bruges til udvikling, godkendelse og markedsføring af Brain+’s Software-as-a-Medicine produkt, Cognitive Stimulation Therapy, til behandling af mild til moderat demens, lyder det fra selskabet i en pressemeddelelsen.

AGF
Den aarhusianske fodboldklub AGF taber voldsomme 15 pct. onsdag morgen og er dermed den mest faldende danske aktie kort efter dagens handel er skudt i gang.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Tesla-biler suspenderet efter dødsulykke - flere i kritisk tilstand

Læs også: Investorer har sat pengene på sidelinjen - her er forklaringen