Henter kommentarer

Totalkredit: 'Fuldstændigt fabelagtige amerikanske jobtal presser danske boligrenter op'


Det vanvittige jobtal fra USA sender danske boligrenter op.

Sådan lyder meldingen fra chefanalytiker i Totalkredit, Sune Malthe-Thagaard efter det blev offentliggjort, at der i januar blev skabt 517.000 job i USA.

»Fuldstændigt fabelagtige amerikanske jobtal presser danske boligrenter op. Fremgangen var markant større end konsensusforventninger blandt investorerne på de finansielle markeder. Derfor springer renter med lang rentebinding op. Og højere amerikanske renter smitter direkte af på de europæiske og de danske,« skriver Sune Malthe-Thagaard i en kommentar.

Kursene på obligationerne vil også blive påvirket ifølge chefanalytikeren.

Læs også: 3 drømmeaktier: 'Det er på alle mulige måder et fantastisk selskab'

»Det her ekstremt stærke nøgletal sætter pres på kurserne på de fastforrentede realkreditlån, så de kommer til at falde igen. Kurserne er ellers steget oven på rentemøderne i den amerikanske og Den Europæiske Centralbank, hvor man næsten kunne høre et lettelsens suk fra investorerne, fordi de hørte mildere rentesignaler fra centralbankcheferne,« skriver Sune Malthe-Thagaard.

Investorerne kan miste troen på at rentestigninger snart er fortid, påpeger chefanalytikeren.

»Det ekstremt gode nøgletal betyder nemlig, at investorerne bliver lidt mere nervøse igen for, om renteforhøjelser nu også rent faktisk snart slutter fra den amerikanske centralbank. Det vil nemlig være svært, hvis økonomien er for stærk,« skriver Sune Malthe-Thagaard.

Tallet smadrer økonomernes forventninger, som ifølge Bloomberg lå på 189.000.

Læs også: Cheføkonom efter amerikansk chok: 'Det er meget imponerende'

Læs også: Over en million boligejere kan se frem til skattesmæk