Henter kommentarer

Transportgigant i markant fald: Her er dagens danske vindere og tabere


Det blev en hård dag for et af Danmarks mest værdifulde selskaber, som afslutter onsdagens handel med et markant værditab for aktionærerne.

Det er DSV, som er faldet med 5,3 pct. Det sker efter transport- og logistikgiganten har offentliggjort et nyt regnskab.

Regnskabet for første kvartal viste fald i indtjeningen, omsætningen og bundlinjen sammenlignet med samme periode sidste år.

Resultaterne lå dog ikke langt fra det, som analytikerne havde forventet, men det ser ud som, at investorerne er skuffet. Du kan læse mere om regnskabet her.

I den positive ende af det danske hovedindeks, var det Zealand Pharma, som satte sig i spids for den danske aktiehandel. 

Biotekselskabet fik medvind fra et opjusteret kursmål fra Nordea. Den nordiske storbank satte kursmålet op til 764 kr. fra 570 kr. Samtidig gentog banken dens køb-anbefaling på aktien.

Zealand Pharma-aktien steg med 2,5 pct. til en kurs på 626 kr.

Efter tre handelsdage i streg med pæne grønne tal fra C25-indekset fik de danske aktieinvestorer en kold spand vand i hovedet. C25-indekset faldt onsdag med 1,3 pct.

En af de sektorer, som var med til at trække ned, var banksektoren. Blandt de tre C25-banker var det især Nordea, som tiltræk sig det negative rampelys. Banken faldt med 2,4 pct.

Den dårlige stemningen skyldtes ifølge Sydbank, at den svenske bank Handelsbanken skuffede investorerne med dets nye regnskab, som sendte aktien ned med omkring 10 pct. på børsen i Stockholm.

Ser man på sektorniveau i det store brede europæiske indeks Stoxx 600, var bankerne også med til at trække ned. 

Den europæiske banksektor faldt med 1,2 pct., mens Stoxx 600 som helhed kun faldt 0,4 pct. Det viser tal fra Bloomberg.

Dagens fem mest stigende aktier:

Dagens fem mest faldende aktier:

Har du for mange danske aktier eller for få teknologiaktier? Det kan du måske få svar på nu. Euroinvestor søger læsere, der vil dele sin portefølje med en af vores dygtige eksperter. Du kan stille spørgsmål og få en vurdering af din porteføljes sammensætning og råd til, hvordan du måske kan forbedre den for at få et højere afkast og mindre risiko. Skriv til os på redaktion@euroinvestor.dk.