Henter kommentarer

Trodser Nationalbanken: Kryptovaluta er penge


 
Hvad er P/E-værdi?
Vis mere

Skatterådet har i en sag slået fast, at kryptovaluta skal betragtes som penge på linje med valutaer som kroner og dollar, selvom Nationalbanken i mange år har nægtet at sidestille kryptovaluta med penge, skriver Børsen.

Den konkrete sag i Skatterådet, der tager stilling til principielle sager angående skattelovgivning, handler om, hvorvidt der skal betales arbejdsmarkedsbidrag af bestyrelsesvederlag til medlemmer af Dai Fondens bestyrelse, som er blevet betalt i kryptovalutaen Dai.

Ifølge dansk skattelovgivning skal der nemlig betales arbejdsmarkedsbidrag af penge for deres arbejde, men da kryptovaluta ikke er på listen over naturalier i arbejdsmarkedsbidragslovenvar spørgsmålet om kryptovalutaen Dai, kan kategoriseres som penge.

Læs også: Stor forvirring om dansk selskabs aktiesalg

»Det er historisk, at en af de øverste danske myndigheder nu sidestiller kryptovaluta med penge – endda en kryptovaluta, som er en decentral stablecoin, uden nogen central udsteder, og hvis sikkerhedsstillelse primært udgør andre kryptovalutaer. At Skatterådet i sin vurdering læner sig op ad udtalelser fra Nationalbanken, gør kun sagen endnu mere historisk,« siger Payam Samarghandi, der er indehaver af advokatkontoret Samar Law og har repræsenteret Dai Fonden i sagen.

På euroinvestor.dk kan du følge hvordan kryptovalutaerne udvikler sig her.

Læs også: Sydbank: Her er der risiko for skuffelser

Læs også: Dansk selskab indlemmes i vigtigt indeks