Henter kommentarer

Tror på nye kursstigninger - det mener analytikerne om Disney-aktien


Disney-aktien er steget pænt til vejrs i løbet af de sidste 12 måneder.

Aktien i den amerikanske underholdningsgigant Disney er oppe med næsten 35 pct.  Spørgsmålet er, hvor aktien skal hen herfra.

Ser man på, hvad de professionelle analytikere i bankerne og analysehusene mener om Disney-aktien, så tegner de et billede af en aktie med kurspotentiale.

Der er ifølge Bloomberg 35 analytikere, der har dækning af aktien. Af dem har 29  en købsanbefaling, mens 6 af dem har en hold-anbefaling. Ingen af analytikerne har en sælg-anbefaling.

Ser man på analytikernes kursmål, altså hvad analytikerne i gennemsnit vurderer, at aktiekursen vil bevæge sig imod inden for de næste 12 måneder, så ser de et kurspotentiale på op imod 22 pct.

De vurderer, at Disney-aktien kan bevæge sig imod 209 dollar.

Blandt de mest optimistiske finder man børshuset Tigress Financial Partners, der tror, at Disney-aktien kan bevæge sig helt op i 170 dollar. Et lignende synspunkt finder man hos finanshusene Daiwa Securities og Key Banc Capital Management, der ser et kursmål for sig på 225 dollar.

I den anden ende af skalaen finder man blandt andre finanshuset Cowen, der har et kursmål på 147 dollar, mens analysehuset Morningstar har kursmål på 170 dollar. Begge har en hold-anbefaling.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på den enkelte aktie i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.