Henter kommentarer

Trumps formue banker op


Donald Trump er nu rigere end han nogensinde har været før. 

Den tidligere amerikanske præsident og nuværende præsidentkandidats formue er skudt op med 4 mia. dollar de seneste dage til en samlet formue på omkring 6,5 mia. dollar mandag. Det skriver finansmediet CNBC.

Det svarer til en samlet formue på 44,6 mia. kr. 

Udviklingen betyder, at Donald Trump er kommet på Bloombergs liste over de 500 rigeste personer i verden for første gang i hans liv.

Den ekstreme formueforøgelse er sket, efter fusionen mellem Trumps sociale medie virksomhed, Trump Media & Technology Group og en børsskalvirksomhed, der hedder Digital World Acquisition Corp. (DWAC) blev godkendt fredag. 

Meningen med denne fusion har været en børsnotering af Trumps virksomhed, der er mest kendt for deres sociale medie, Truth Social.

DWAC er nemlig en såkaldt SPAC. Det vil sige, at det er et børsnoteret selskab som alene fungerer som en børsskal, og som andre selskaber kan fusionere med for at komme hurtigere på børsen.

Donald Trump ejer selv 58 pct. af Trump Media & Technology Group, hvilket svarer til omkring 4 mia. dollar, eller næsten 27,4 mia. kr., ved mandagens lukkekurs af DWAC, skriver CNBC.

Aktien overgår til at hedde Trump Media & Technology Group, tirsdag. Og dermed er det også fra den dag, at man kan købe op i selskabet under tickerkoden, DJT. 

Trumps formue ser ud til at stige yderligere tirsdag, hvor aktien kort efter børsåbning stiger med knap 50 pct.

Formuestigningen kommer på et favorabelt tidspunkt for Donald Trump, da han står til at skulle betale millioner af dollar i juridiske sanktioner. Dog kan han bare indløse sin gevinst i Trump Media & Technology Group for at betale bøden, da han ikke må sælge sine aktier i selskabet de første seks måneder, hvor de er på børsen.

Læs også: Kriseramt selskab spås få dages overlevelse

Læs også: Højeste nogensinde: I dag lander Novo Nordisks milliarder på aktionærernes konto