Tryg sløjfer del af forventning til 2020 efter markedsvolatilitet


Tryg er det største skadeforsikringsselskab i Danmark og det næststørste i Norden. Det har ca. 4000 ansatte og 4 mio. kunder ifølge Tryg selv.
Tryg er det største skadeforsikringsselskab i Danmark og det næststørste i Norden. Det har ca. 4000 ansatte og 4 mio. kunder ifølge Tryg selv.
Vis mere

De finansielle markeder har været særdeles turbulente den seneste tid, hvor frygten for de økonomiske konsekvenser af udbruddet af coronavirus har ramt markedet. Derfor sløjfer Tryg fredag sin forventning om i 2020 at levere en egenkapitalforretning på 21 pct. eller derover.

Posten har da heller ikke vist sig indbringende i den første del af året - frem til 26. marts har Tryg i første kvartal haft et nettoinvesteringstab på 1,1 mia. kr., oplyser forsikringsselskabet i en fondsbørsmeddelelse fredag morgen.

Forretningen vurderes dog som værende modstandsdygtig, og det forsikringstekniske resultat ventes derfor fortsat at lande på 3,3 mia. kr. i år drevet af en omkostningsprocent på cirka 14 pct. og en combined ratio på 86 - eller derover.

Den underliggende forretning fortsætter som forventet en positiv udvikling, oplyses det. Områder som rejseforsikringer ventes dog at blive påvirket negativt af den makroøkonomiske udvikling, mens resultaterne på andre områder, herunder motorforsikring, ventes forbedret.

- Det er sandsynligt, at flere udfordringer for vores økonomi og samfund ligger foran os, hvorfor det også er virkelig vigtigt, at vi finder på gode løsninger i fortsættelsen af samarbejdet med vores partnere samt tilbyder de bedste løsninger til vores kunder, siger koncernchef Morten Hübbe i meddelelsen.

Virusudbruddet og den dertilhørende usikkerhed betyder også, at Tryg i 2020 vil overgå til et helårligt udbytte.

- Baseret på den aktuelle, ekstraordinære situation mener vi, at det er i alle vores interessenters interesse at være forsigtige, indtil den makroøkonomiske situation er stabiliseret, siger bestyrelsesformand Jukka Pertola i en meddelelse.

Tryg-aktien steg torsdag 0,6 pct. til 160,20 kr. I 2020 har aktien tabt tæt på 19 pct. af sin værdi.

/ritzau/FINANS