Henter kommentarer

Tusinder af danskere lider af sygdommen - medicinalkæmpe får opbakning til middel mod folkesygdom


 
Hvad er P/E-værdi?
Vis mere

Investorerne sendte en amerikansk medicinalgigant i vejret, efter der var opløftende nyt om selskabets middel mod en særlig folkesygdom.

Den amerikanske medicinalvirksomhed Biogen kan fredag glæde sig over fuld opbakning fra et ekspertpanel under den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, til en endelig godkendelse af lægemidlet Leqembi til behandling af Alzheimers sygdom.

Læs også: Sune ville gå på pension som 45-årig. Men efter et 'absurd år' er alt ændret

Det skriver nyhedsbureauet Dow Jones.

Afgørelsen i ekspertpanelet skete med stemmerne 6-0.

Tidligere i år blev Leqembi hastegodkendt af FDA baseret på et enkelt fase 3-studie, men Biogen har siden fået data fra endnu et studie, Clarity-301, som myndighederne har krævet for at få bekræftet effekten.

Læs også: Lau Svenssen: Denne aktie kan noget

For Biogen er en endelig godkendelse desuden vigtig, fordi den er et krav for at få tilskud via den offentlige sygesikring, Medicare og Medicaid, der forsikrer langt hovedparten af alzheimerspatienterne i USA.

Det er nu op til den amerikanske lægemiddelstyrelse om den vil følge eksperternes indstilling. FDA har stillet en endelig afgørelse i udsigt senest den 6. juli.

Biogen-aktien steg både onsdag og torsdag med samlet lige over 3 pct. op til ekspertmødet, men blev sat i børspause fredag og kunne stadig ikke handles i det amerikanske eftermarked.

Biogens japanske partner, Eisai, der også er noteret i USA, steg med lidt over 7 pct.

Ifølge Bloombergs analyseenhed, Bloomberg Intelligence, løber Leqembis salgspotentiale op i over 2 mia. dollar årligt, når salget topper.

»I Danmark lever cirka 85-90.000 mennesker med en demenssygdom. Heraf har ca. 50.000 Alzheimers sygdom,« oplyser Alzheimerforeningen.

.\˙ MarketWire