Henter kommentarer

UBS: Derfor har vi en overvægt af kinesiske aktier

Kina ønsker at blive ledende inden for strategiske områder som 5G, selvkørende biler og Internet of Things (IoT), lyder det fra storbanken UBS. Her ses et luftfoto fra Chongqing i det Kina
Kina ønsker at blive ledende inden for strategiske områder som 5G, selvkørende biler og Internet of Things (IoT), lyder det fra storbanken UBS. Her ses et luftfoto fra Chongqing i det Kina Foto: WANG ZHAO
Vis mere

 

Den kinesiske økonomi sænker farten, men Schweiz' største bank,UBS, har alligevel en 'overvægt' af kinesiske aktier.

Kinas BNP voksede med 6 procent i tredje kvartal, hvilket ifølge CNBC er den laveste vækst i 27,5 år. Samtidig vurderer storbanken, at den kinesiske vækst i 2019 vil ligge på 6,1 procent i år, mens den i 2020 vil ligge på 5,7 procent for derefter at falde til 5,6 procent i 2021.

Men ændringer i den kinesiske økonomi har betydet, at forbruget bidrager med en større andel af væksten end tidligere år, fortæller chefstrateg Tan Min Lan, der står i spidsen for UBS' Global Wealth Managements asiatiske-afdeling, ifølge CNBC. Det har bidraget til en række strukturelle ændringer, som visse firmaer i stigende grad kommer til at nyde godt af.

Læs også: Nestlé vil sælge fra i Kina for 1 mia. dollar

I storbankens rapport om forventningerne til 2020 fremgår det, at banken har et godt øje til kinesiske internetfirmaer samt leverandører til markedet for 5G-telefoni.

Uden at nævne specifikke firmaer, påpeger banken, at flere af firmaerne har haft et blandet 2019 - blandt andet på grund af tunge investeringer i nye vækstområder, heriblandt video, cloud, betalingsløsninger samt trådløse løsninger.

Investeringerne vil dog begynde at bære frugt i det nye år, vurderer UBS.

'Så drevet af forbedret lønsomhed​ og bedre marginer i de nye vækstområder, forventer vi, at indtjeningsvæksten vil accelerere for den kinesiske internetsektor i 2020 efter to år med udfordrende forhold,', lyder det fra UBS.