Henter kommentarer

USA's største bank til investorer: Omikron kan være gylden mulighed


 
Hvad betyder bull marked, og det at være bullish? Det kan du se i videoen ovenfor - og også hvad et bear marked er.
Vis mere

Den seneste markedsuro, der er forårsaget af den ny Omikron-covidvirus, kan være en gylden mulighed for investorerne til at positionere sig for en trendvending i genåbningem. Det vurderer storbanken JPMorgan Chase i en notat.

For selvom Omikron sandsynligvis er mere smittefarlig, tyder de førte meldinger på, at varianten også kan vise sig mindre fatal, hvilket vil passe ind i mønsteret af historisk observerede virusudviklinger, lyder det fra JPMorgans strateger Marko Kolanovic og Bram Kaplan.

Det kan i sidste ende være positivt for risikomarkederne, fordi det kunne signalere, at enden på pandemien er i syne.

- Omikron kan være en katalysator for stejling (ikke fladning) af rentekurven, rotation fra vækst til værdi, udsalg af aktien i de selskaber, der har haft gavn af covid og nedlukning og stigninger i aktier, der får glæde af genåbningstemaer, skrive strategerne, der ser det seneste udsalg i disse segmenter som en mulighed for at købe ind af de cykliske, råvare og genåbnings-begunstigede selskaber, samt at positionere sig for højere obligationsrenter og stejlere rentekurve.

Den nye virusstamme har på ny bragt kaos til de finansielle markeder de seneste dage, hvor lande rundt om i verden har intensiveret rejserestriktioner.

Og selv om nogle sundhedsmyndigheder vurderer, at det kan tage uger for at nå frem til en bedømmelse af virusset, peger andre på, at der ikke er noget, der tyder på, at Omikron er mere dødbringende end andre covid-19-stammer.

Det ville passe med de historiske mønstre med en mindre alvorlig, men mere smittefarlig virus, der hurtigt vil fortrænge mere alvorlige varianter, og som kan gøre Omikron til en katalysator til transformationen af den dødelig pandemi til noget mere beslægtet med sæsonbestemt influenza, ifølge JPMorgans strateger.

- Hvis det scenarie materialiserer sig, kunne WHO i stedet for at springe over to bogstaver og navngivet det Omikron, have sprunget alle over alle sammen indtil Omega - det sidste bogstav i det græske alfabet, skriver JPMorgan.

Vær med i Euroinvestors julekonkurrence. Svar på dagens spørgsmål og dyst med om forskellige præmier. Tilmeld dig her!

Læs også: Lau Svenssen: Sådan vil afkastet se ud i første halvdel af 2022

Læs også: Vild statistik: Mere end fire ud af fem selskaber slår forventningerne

.\˙ MarketWire