Henter kommentarer

Verdens største kapitalforvalter ser flere renteløft


 
Hvad er aktiv og passiv investering?
Vis mere

Det er langt fra afgjort, at den amerikanske centralbank er færdig med at stramme sin pengepolitik.

Det vurderer Marilyn Watson, strategidirektør hos Blackrock, verdens største kapitalforvalter.

»På vej ind i næste uge vil alles øjne være rettet mod dataene for forbrugerpriserne. Inflationen er stadig langt over Federal Reserves mål,« siger Marilyn Watson til Bloomberg News.

Læs også: Ørsted skruer markant op for investeringerne

»Så det kan være, banken vælger en pause, at hoppe over, eller hvordan man nu vil formulere det. Men det er helt sikkert ikke afgjort, at der ikke vil komme flere renteløft senere.«

Den amerikanske centralbank har et mål om prisstabilitet, hvilket defineres som en årlig kerneinflation på 2,0 pct. Senest blev PCE Core, bankens foretrukne mål for det, opgjort til 4,7 pct. i april.

Hos Blackrock vurderer chefstrategen, at inflationen vil være forhøjet i en længere periode, og at den vil ligge på højere niveauer end i tidligere cyklusser.

Læs også: Nordnet om dansk aktie: Kan give afkast på 100 pct.

»Det er meget sandsynligt eller muligt, at Federal Reserve vil hæve renten igen,« siger hun derfor.

Marilyn Watson vurderer, at markedsrenterne ligger i et fornuftigt leje, men de kan bevæge sig opad, hvis der kommer yderligere stærke nøgletal.

Samtidig skal finansministeriet i USA efter gældskrisen igen fylde pengekassen op, og derfor ventes store nyudstedelser af statsobligationer, hvilket formentlig vil være med til at presse de effektive renter opad.

Rigtig mange investorer har dog placeret midler i kontanter eller i pengemarkedet, de helt korte obligationer, så der er likviditet på sidelinjen til øgede obligationsinvesteringer.

Læs også: Storbank skruer op for kursmålet i C25-aktie

Blackrock vurderer desuden, at markedet for rentebærende investeringer i dag er markant anderledes end for et eller for fem år siden. Med meget højere renter.

»Investorerne kan konstruere en meget balanceret portefølje, som skaber en masse indtægter og beskytter afkastene,« siger direktøren.

Markedet indregner i overvejende grad, med 60 pct. sandsynlighed, at Federal Reserve vil fastholde renten på sit møde i næste uge, men i Australien og Canada har centralbankerne i denne uge begge steder overrasket med forhøjelser.

Der er derimod en større sandsynlighed, omkring 90 pct., for en amerikansk renteforhøjelse i slutningen af juli.

Tabel over udviklingen i den amerikanske inflation:

* PCE Core, kerneprisindikator, er den amerikanske centralbank Federal Reserves foretrukne mål for inflationen, og banken har et mål om prisstabilitet i form af en kerneinflation på 2,0 pct. om året.

Læs også: Garvede investorer droppede aktie på grund af ledelsen: 'Vi vidste ikke hvad han ville'

Læs også: Analytiker om muligt Danske Bank salg: Så mange milliarder kan det indbringe

.\˙ MarketWire