Henter kommentarer

Vigtigt rentemøde i vente: Her er storbankens forventning


På torsdag retter investorerne øjnene mod Frankfurt, hvor Den Europæiske Centralbank kommer med sin seneste rentemelding. 

Her beslutter centralbankcheferne om den ledende rente på 4,5 pct. skal sættes ned, op eller forblive uændret. Derudover kommer centralbanken med sit syn på, hvordan det står til i den europæiske økonomi, og hvornår investorerne kan se frem til de første rentesænkninger. 

Spørger man i den nordiske storbank Nordea, så er forventningen klar. Den første rentesænkning kommer først senere på året: 

»På torsdag vil ECB med stor sandsynlighed indikere, at centralbanken vil gå i gang med at nedsætte styringsrenten over sommeren, og at det vil være begyndelsen på en større rentenedsættelsescyklus,« skriver makrostrateg Philip Maldia Madsen i Nordeas morgenbriefing mandag. 

Han vurderer, at den melding tager udgangspunkt i ECBs seneste økonomiske prognose, som viser at inflationen er på vej ned mod 2 pct. i et hurtigere tempo end antaget. Men det dog stadig for tidligt, at sætte renten ned, lyder vurderingen fra Nordea-strategen: 

»På samme rentemøde vil centralbanken dog sandsynligvis også indikere, at arbejdsmarkedet – og særligt lønvæksten – ikke er konsistent med 2 pct. inflation på vedvarende basis, og på den måde vil centralbanken konkludere, at det er præmaturt at nedsætte styringsrenten allerede her på marts mødet,« lyder det fra Nordea-strategen. 

ECB kommer med sin rentemelding torsdag kl. 14:15, mens centralbankchef Christine Lagarde holder pressemøde kl. 14:45.