Henter kommentarer

| Opdateret

Vil betale 500 mio. dollars efter kundernes mistanke

Foto: Adnan Abidi
Vis mere

Forbrugere anede uråd, da deres mobiltelefoner på overraskende kort tid blev langsommere og langsommere.

Nu er der ved at blive sat et foreløbig punktum i sagen, hvor den amerikanske teknologigigant Apple har indrømmet, at selskabet med vilje gjorde dets mobiltelefoner langsommere.

Apple har natten til tirsdag indvilliget i at betale 500 mio. dollars som en del af forliget om de langsommere iPhones. Det sker, efter selskabet er blevet anklaget for at gøre  deres gamle iPhones langsommere, når de lancerede nye telefoner, skriver CNN Business.

Anklagen, der er et gruppesøgsmål, gik på, at elektronikgiganten gjorde det for at få kunder til at udskifte deres gamle iPhone til en ny.

Det var i årevis rygter om sagen, men først i 2017 satte Apple ord på kundernes mistanke, fortæller The Guardian.

Selv har selskabet i december 2017 forklaret, at man gjorde det for at forlænge telefonens levetid, og for at den pludselig ikke ville gå i sort.

Forliget, der er i danske kroner svarer til en aftale på 3,3 milliarder kroner, ventes at blive en realitet, hvis det bliver godkendt af dommer Edward Davila 3. marts.

Forliget betyder, at amerikanske forbrugere med en iPhone 6, 6 plus, 6s, 6s Plus, 7, 7plus eller SE, er berettiget til en erstatning på 25 dollars - svarende til cirka 167 danske kroner hver.

Læs også: Ekspert: Sådan rammer corona danske aktier

Læs også: 5 aktier til 2020: 'Jeg er helt vild med den aktie'