Henter kommentarer

Vil du slå markedet? Sådan mener storbanken, at du kan gøre det i 2024


Udsigterne for at slå aktiemarkedet har aldrig været bedre end lige nu.

Sådan lyder vurderingen fra Savita Subramanian, der er aktiestrateg hos Bank of America. Det kan man læse hos erhvervsmediet Insider

Årsagen er, at investeringsverden bevæger sig mere fra aktiv forvaltning mod passiv investering. Og denne fremgang ser aktiestrategen som en god mulighed for investorer, der aktivt udvælger aktier.

I en nylig analyse til deres kunder skriver hun, hvordan investorerne kan drage fordel af dette og slå aktiemarkedet i 2024.

1. Vælg aktier, der opfører sig som aktier

I analysen opdeler strategen det amerikanske eliteindeks S&P 500 i to grupper: aktier, der handler mest på selskabsspecifikke nyheder, og aktier, der reagerer mindre på det selskabsspecifikke og mere på makromiljøet. 

Og her har hun regnet ud, at hvis man havde udvalgt sine aktier ud fra indtjeningsvæksten, egenkapitalforrentningen og analytikernes løbende forventninger, så ville man have genereret et bedre afkast, end hvis man havde satset på de aktier, der primært handlede på selskabsspecifikke nyheder. 

2. Tag den vej, som er mindst befærdet

Der er flere muligheder og risiko forbundet med aktier, der ikke kendes af alle på Wall Street og dermed ikke følges lige så tæt af dem, der er interesserede i aktier. 

Hvis du derfor er på jagt efter nogle store stigninger og er villig til at risikere større fald, så er der større sandsynlighed for at finde det blandt de mindre kendte virksomheder, skriver Bank of America. 

Savita Subramanian peger på, at aktier med relativt få analytikere, der følger aktien, for det meste præsterede markant bedre. 

3. Udvid dine tidshorisonter

Flere investorer bliver mere og mere kortsigtede i deres forsøg på tjene en god og hurtig gevinst.

Men det er ikke en bæredygtig strategi, når det kommer til investering. Især hvis du prøver på at udkonkurrere det brede marked. 

Derfor peger storbanken på, at man skal udnytte ens tidshorisont og gøre brug af muligheden for at holde på ens aktier.