Henter kommentarer

Volvo ruller tilbage på børsen med vild debut


»Jeg ruller« - sådan lyder den direkte oversættelse af navnet Volvo fra latin. Og det kører for den svenske bilproducent, der efter flere års fravær på Stockholm-børsen er blevet renoteret af de kineseske ejere fra Geely-koncernen.

Volvo Cars, som selskabet nu hedder, tordner op med stigning fra noteringskursen på 53 svenske kroner pr. aktie til 58,5 svenske kroner pr. aktie efter få minutters handel. Markedsværdien ved noteringen af Volvo Cars lyder på omkring 158 mia. svenske kroner.

Geely vil fortsæt være hovedaktionæren. Planen er, at provenuet på 20 mia. svenske kroner, der er rejst i forbindelse med børsnoteringen skal investeres i den fortsatte elektrificering af Volvo-modellerne i fremtiden.

Investorerne skal til gengæld holde tungen lige i munden, når der tastes løs i handelsbanken. Der findes nemlig to selskaber med navnet Volvo i Sverige. Det gamle Volvo - som altså kun hedder »Volvo« producerer busser og lastbiler og blev ikke afnoteret, da virksomheden splittede op. Det nye Volvo med det fulde navn »Volvo Cars« er personbildivisionen.

Læs også: Kurstæsk til Danske Bank - det er der sket

Læs også: Markant vending: Nu falder huspriserne