Henter kommentarer

Wall Street holder fridag - sådan ser futures ud før regnskabsdag


 
I videoen ovenfor kan du se mere om Nasdaq-indekset
Vis mere

En forlænget weekend holder det amerikanske aktiemarked lukket mandag, hvor futures for de tre ledende indeks dog indikere fremgang, når handlen åbner igen tirsdag, og en ny regnskabsuge starter.

Dermed ser det ud til, at fredagens comeback til to af de tre indeks fortsætter.

De store indeks står til at stige 0,1-0,2 pct.

Tirsdag er det blandt andet Goldman Sachs og Bank of New York Mellon, der kommer med regnskaber - og de efterfølgende dage melder Bank of America, Morgan Stanley, Alcoa, United Airlines Holdings, United Health Group og Netflix sig på banen.

Allerede fredag kom der finansielt nyt fra et par store spillere i bankverdenen - og de blev takseret blandet, mens investorerne fortsat forsøgte at få styr på signalerne fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Flere høgeagtige kommentarer fra en række af bankens topfolk har flyttet troen på, at den første renteforhøjelse vil komme i marts, tæt på 100 pct., og samtidig tror markedet på fire renteforhøjelser i år.

Også omikron-varianten fortsætter med at kaste en skygge over handelsgulvene.

»Vi tror dog, at bull-markedet forbliver intakt her ind i 2022. Historisk set slutter bull-markets ikke i begyndelsen af af en rentestigningscyklus, og positive tendenser i global økonomisk vækst og indtjening fortsætter med at være positive fundamentale drivkræfter for markedet,« siger Eli Lee, der er analytiker i Bank of Singapore, til Reuters.

Det meste af fredagen lå alle tre ledende indeks til moderate fald, men sidst på handelssessionen vendte det teknologitunge Nasdaq-indeks rundt og endte med en stigning på 0,6 pct. S&P 500-indekset fik også vendt rødt til grønt og endte 0,1 pct. højere, mens Dow Jones-indekset bakkede 0,6 pct.

Tirsdag kan investorerne se frem til regnskaber fra blandt andet Goldman Sachs og Bank of New York Mellon, der steg henholdsvis 0,1 pct. og 0,7 pct. i eftermarkedet fredag.

Her skal de to storbanker forsøge at gøre et bedre indtryk på investorerne, end det lykkedes deres rivaler fra JPMorgan Chase og Citigroup at gøre fredag, hvor de to - og Wells Fargo - for alvor skød gang i den amerikanske sæson for aflæggelse af regnskaber for fjerde kvartal.

Særligt JPMorgan fik en hård medfart i fredagens marked, hvor aktien blev sendt ned med 6,2 pct., mens Citigroup slap mere nådigt med et minus på 1,3 pct. Wells Fargo formåede derimod at hive et plus i land på 3,7 pct. på aktiekursen efter sit regnskab.

Goldman Sachs blev med et fald på 2,5 pct. også ramt af den generelle nedtur for banksektoren i USA fredag. Det skyldes formentlig, at investorerne efter tallene fra JPmorgan og Citigroup har justeret en smule i deres forventninger til, hvad Goldman Sachs kan diske op med tirsdag.

Regnskabet fra Goldman Sachs ventes at vise samlede indtægter i fjerde kvartal på 12,01 mia. dollar. Desuden estimeres en justeret indtjening per aktien på 11,65 dollar og et justeret nettoresultat på 4,12 mia. dollar. Det viser et konsensusestimat indsamlet af Bloomberg News.

Bank of New York Mellon kommer formentlig til at stå noget i skyggen af tallene fra Goldman Sachs, som da også er en noget større bank. Bank of New York Mellon ventes i fjerde kvartal at have genereret samlede indtægter på 3,98 mia. dollar, mens estimatet for det justerede nettoresultat ligger på 826 mio. dollar.

Læs også: Mere end fordoblet: Så mange danskere har nu attraktiv investeringskonto

Læs også: Grønne aktier banket tilbage til Trump-æraen

.\˙ MarketWire