Henter kommentarer

| Opdateret

Wall Street mandag: Handlerne holdt krudtet tørt inden rentemøde - Tesla i bakgear


 

Udsvingene var mandag små og få på de finansielle markeder, mens handlerne så frem mod onsdagens rentemøde i den amerikanske centralbank og de øvrige rentemøder i blandt andet Storbritannien og Japan

Det amerikanske aktiemarked skvulpede dagen igennem omkring udgangspunktet, og trods en lille opblomstring omkring middagshandlen, endte dagen stort set som den begyndte.

Læs også: Storbanker på stribe hæver indlånsrenten – få overblikket her

Det brede S&P 500-indeks steg 0,1 pct., mens det teknologiprægede Nasdaq-indeks og det smalle Dow Jones holdt skindet på næsen og lukkede med minimale stigning.

Det er handlernes klare overbevisning, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, vil holde renten i ro. Derfor vil der være stor fokus rettet mod centralbankens prognose, og om det stadig er forventningen med ét løft på 25 basispoint mere i 2023.

På selskabsplan var der fokus på en række af de store teknologi-selskaber, hvor Tesla blev sendt ned efter sænkede indtjeningsestimater hos Goldman Sachs, mens Apple kunne melde om større interesse end ventet for selskabets nye iPhone

Læs også: Storbank: Denne indikator peger på, at aktierne er på vej op

Tesla faldt 3,3 pct., efter at Goldman Sachs' analytiker Mark Delaney har sænket sine indtjeningsestimater for elbilkoncernen for i år og næste år med henvisning til lavere gennemsnitlige salgspriser og lavere bruttomargin.

For 2023 sænker Goldman sit estimat for indtjeningen per aktie til 2,90 dollar fra 3,00 dollar, mens det for 2024 sænkes til 4,15 dollar fra 4,25 dollar, skriver Bloomberg News.

Analytikeren påpeger, at Tesla kan sænke priserne yderligere i 2024 for at understøtte volumensalget, hvilket vil opveje for indtjeningen per aktie, der ventes hulpet af omkostningsreduktioner.

Læs også: DFDS overtager velsmurt maskine - spår få kapitalomkostninger, fortæller topchef

Der var dog også godt nyt til Tesla, der har udsigt til at vinde markedsandele på det amerikanske bilmarked, efter at fagforeningen United Auto Workers (UAW) begyndte sin strejke mod bilproducenter i Detroit i fredags.

Ifølge Wall Street Journal vil enhver lønforhøjelse til UAW øge Teslas forspring i produktionsomkostninger til sine amerikanske konkurrenter.

Blandt teknologiaktierne har chipproducenten Arm Holdings fået sin første negative anbefaling. Det var finanshuset Bernstein, der indledte sin dækning af aktien med anbefalingen "underperform" og et kursmål på 46 dollar.

Det var dermed under emissionskursen på 51 dollar.

Læs også: Nynoterede Arm Holding falder stort: Finanshus skeptisk over for AI-effekt

- Forventningerne til, at Arm vil drage nytte af væksten inden for kunstig intelligens, lægger formentlig ekstra til prisen, men vi vurderer, at det er for hurtigt at kåre dem dem AI-vindere, skriver Bernstein-analytiker Sara Russo ifølge Blomberg.

Mandag faldt aktien 4,5 pct.

Apple har oplevet en væsentlig større interesse for sin nye generation af iPhones, end det var ventet blandt analytikerne.

Det viste forudbestillingsdata for den 15. generation af Apples iPhone, skriver Bloomberg News.

Særligt interessen for iPhone 15 Pro, der er den næstdyreste i mobilserien, har vist sig så høj, at leveringer er skubbet til ind i midten af november. Oprindeligt var lanceringen planlagt til 22. september, skriver Bloomberg News.

De indledende salgsdata for iPhone 15 er bedre end ventet, konstaterer analytiker Erik Woodring fra Morgan Stanley i et notat.

Apple-aktien steg 1,7 pct.

Læs også: Populære danske aktier er gået markant tilbage: Det her kan du kigge efter for at undgå tab

Læs også: Storbank advarer: Investorer ser udfordrende år forude

.\˙ MarketWire