Henter kommentarer

Wall Street status: Aktier glider igen i rødt - Apple, Amazon og Tesla tynger


 

De amerikanske aktiemarkeder falder igen onsdag under nullet.

Markedet lagde ellers ud med mindre plusser, efter at indeksfutures var handlet opad henover natten, men mundvigene vendte rundt, da aktierne senere faldt tilbage under nullet, da de amerikanske handlere tog fat.

Fokus hos investorerne er fortsat de høje markedsrenter, der især i den lange ende er røget i vejret den senere tid og med yderligere fart efter sidste uges rentemøde i Federal Reserve, da ledelsen indiklerede endnu et renteløft senere i år og færre og senere rentenedsættelser i 2024.

Læs også: Sydbank venter »en del Vestas-ordrer« de kommende dage – Én ting springer i øjnene

Onsdag tikker renterne igen lidt opad, løftet af blandt andet endnu et hop op for olieprisen, hvilket øger frygten for mere inflation.

Det brede marked, målt på S&P 500-indekset, falder kl. 12.15, lokal tid i New York, med 0,4 pct., mens Dow Jones smider 0,6 pct., og Nasdaq taber 0,3 pct.

I den tidlige handel var S&P 500 ellers i plus med 0,4 pct.

Med til at skabe bekymring er også risikoen for en nedlukning af den føderale regering. Denne gang er det aftalen for det nye budgetår, som starter om få dage, der mangler enighed om, og det kan medføre, at mange statsansatte vil blive sendt hjem uden løn.

Desuden er er der i denne uge flere af centralbankens chefer, der holder taler, og siden rentemødet i sidste uge har meldingerne været stramtandede i forhold til inflationen.

Læs også: Er steget 28 pct. i år: Det mener analytikerne om aktien

»Investorerne håber på, at kommende taler vil give ledelsen i Federal Reserve mulighed for at skrue det ned med henblik på at bremse de tilstrammende finansielle vilkår,« siger Krishna Guha, chefstrateg hos Evercore ISI, til Bloomberg News.

»Vi tror ikke, der er en realistisk udsigt med en U-vending uden yderligere dramatiske rentestigninger.«

I S&P 500 er det energiaktierne, som klarer sig bedst med et løft på 2,1 pct., da olieprisen stiger 3,8 pct. Tirsdag hævede investeringsbanken JPMorgan Chase også den globale energisektor til "overvægt".

Ellers er der fremgang til industri på 0,3 pct., mens det kniber mere for vækstsektorerne med et fald til cyklisk forbrug på 0,9 pct., og med it-sektoren liggende 0,6 pct. i minus, mens kommunikationsservice dog er i plus med 0,1 pct.

Læs også: Ørsted får kontrakt på sol- og vindenergiprojekt i Irland

Helt i bund i indekset er forsyningsaktierne med et minus på 2,0 pct., da deres ofte flade indtægtsudvikling rammes hårdt af de højere renter.

Inden for it hører Apple og Microsoft til blandt de store navne, som lægger pres på markedet med minusser på 1,2 og 0,5 pct.

Chipkæmpen Nvidia, som allerede har mistet omkring 15 pct. her i september, taber desuden 0,4 pct. Morgan Stanley fremhævede tirsdag kursfaldet som en købsmulighed. Der er i samme sektor dog fremgang til Advanced Micro Devices, AMD, på 1,5 pct.

Amazon fortsætter også ned med et fald på 1,2 pct., efter tirsdagens nyhed om at konkurrencemyndighederne nu har sagsøgt detailkæmpen for misbrug af sine monopoler, ligesom Tesla, der også er med i cyklisk forbrug, mister 1,9 pct.

I kommunikationsservice vinder Alphabet derimod 0,6 pct., mens Meta Platforms stiger 0,2 pct.

De store olieselskaber har det fint onsdag med et plus på 2,0 pct. til Exxon Mobil og en fremgang på 1,7 pct. til Chevron, mens energiselskabet Nextera Energy med et minus på 7,0 pct. synker til bunds i hovedindekset.

Nextera har netop med henvisning til de højere renter, som påvirker finansieringen af vækstplanerne, onsdag meldt om lavere end tidligere spået vækst i sine partnerskaber og en lavere driftsindtjening.

På regnskabsfronten kom der tirsdag aften nyt fra Costco, der trods en skuffende udvikling i den underliggende vækst målt på det sammenlignelige salg, stiger med 1,2 pct. Det overordnede salg såvel som indtjeningen var dog også lidt bedre end ventet i fjerde kvartal.

Læs også: Kinesisk gigant sendt yderligere ned: Formand er under 'politikontrol'

Læs også: Brutal aktiedag for europæisk forsikringsselskab

.\˙ MarketWire