Henter kommentarer

Wall Street tirsdag: Afventende marked før det store brag


 
Bodil Johanne Gantzel og Michael Friis Jørgensen dyster i de smarte aktiebegreber. Aktieskolen på Euroinvestor er din ultimative guide til at blive en god investor. Her er spørgsmålet ‘Hvad er P/E-værdi?’
Vis mere

De amerikanske aktier svingede tirsdag tæt omkring nullet og endte handelen med en meget lille pil nedad.

Fokus var på en byge af regnskaber, men mest af alt ventede investorerne på tirsdagens helt store brag, som var tallene fra Microsoft, der dog først var programsat efter markedets lukning.

Det brede S&P 500-indeks faldt alt i alt 0,1 pct., mens Dow Jones gik op med 0,3 pct., og Nasdaq bakkede 0,3 pct.

De amerikanske aktier er ellers kommet godt fra start i 2023 med et plus på 4,5 pct. siden nytår. S&P 500 har med sin fremgang i år og siden bunden i oktober også brudt to vigtige niveauer inden for teknisk analyse, herunder 200-dages gennemsnit og nedtrenden siden januar sidste år.

Læs også: Dansk selskab overrasker positivt

»Det, som for alvor skal til for, at aktierne kan køre mere op, vil være nogle gode regnskaber. Der er heller ikke nogen, som skal klinke noget og satse på kursfald efter brud af de her tekniske niveauer, før vi har set tallene fra teknologiselskaberne,« siger Lars Skovgaard Andersen, som er seniorstrateg hos Danske Bank.

Netflix overraskede positivt i sidste uge, men i denne uge er vigtigere navne på tapetet, herunder Microsoft, Texas Instruments og IBM.

»De store teknologiselskaber kan forlænge fremgangen, hvis regnskabstallene er gode. Det er dog også teknologi, som er steget indtil nu i år. Vækstaktierne kommer ind i regnskabssæsonen med et bounce, og spørgsmålet er, om de kan leve op til det.«

Nasdaq er i år gået frem med 8,1 pct.

I S&P 500 klarede industri sig bedst med et plus på 0,6 pct. De teknologitunge vækstsektorer, cyklisk forbrug, it og kommunikationsservice, handledes i niveauet minus 0,7 til et marginalt fald. Sundhed faldt også 0,7 pct.

Blandt de store aktienavne var der plus til Apple på 1,0 pct., hvilket var med til at holde hovedindekset oppe, for der var omvendt fald til Microsoft på 0,2 pct. og til Alphabet, hvis datterselskab Google tirsdag blev sagsøgt af det amerikanske justitsministerium for misbrug af sin markedsdominans, på 2,1 pct.

I den negative vægtskål lå især sundhedsaktierne. Medicoselskabet Danaher faldt med 2,0 pct. trods bedre end ventet resultater i fjerde kvartal. Men koncernen med fokus på diagnostik ser aftagende vækst efter pandemien. Den melding trak også konkurrenten Thermo Fisher ned med et minus på 4,0 pct.

Læs også: Historisk højt udbytte på vej til aktionærer

I samme sektor endte medicinalkæmpen Johnson & Johnson uændret trods et bedre end ventet fjerde kvartal. Prognosen for det nye regnskabsår var imidlertid i den lave ende for salgets vedkommende, selv om bundlinjeforventningen var lidt højere end konsensus.

Konkurrenten Merck blev hevet med ned i den skeptiske stemning og faldt 1,2 pct.

Det gik heller ikke så godt for industriselskabet 3M, som smed 6,2 pct., mest af alle i S&P 500, efter sit regnskab, da indtjeningsprognosen fra koncernen, der vil afskedige 2500 ansatte, for 2023 skuffede.

Våbenproducenten Lockheed Martin vandt derimod 1,8 pct. efter sine tal, da fjerde kvartal var bedre end ventet, mens konkurrenten Raytheon gik frem med 3,4 pct. Her var tallene ellers skuffende, men koncernen vil kombinere sine våbendivisioner for at spare penge og samtidig kunne levere på væksten i efterspørgslen.

Industrikonglomeratet General Electric, GE, endte 1,2 pct. oppe, selv om både fjerde kvartals resultater var blandede, og prognosen for 2023 var til den svage side.

Læs også: Cheføkonom: Disse investeringer vil vinde frem

Mobilkæmpen Verizon steg samtidig 2,0 pct. Fjerde kvartal var helt på linje med Wall Streets forventninger, mens indtjeningsprognosen for 2023 lå noget under.

Togtransportselskabet Union Pacific satte sig omvendt med 3,3 pct. efter et svagere end ventet fjerde kvartal og en forventning til 2023, der ikke imponerer investorerne.

Olieserviceselskabet Halliburton kunne heller ikke omsætte sit regnskab til fremgang. Aktien faldt 1,8 pct., selv om fjerde kvartal faktisk var bedre end konsensus.

Husbyggeren DR Horton vandt derimod 1,4 pct. Selskabets vurderer nemlig, at efterspørgslen nu er på vej tilbage efter en opbremsning.

Læs også: Global optimisme rammer aktiemarkedet – derfor sker det

.\˙ MarketWire