Henter kommentarer

Wall Street torsdag: Massive fyringer sendte aktie på himmelfart


 
Hvad betyder bull marked, og det at være bullish? Det kan du se i videoen ovenfor - og også hvad et bear marked er.
Vis mere

En stigning i antallet af nytilmeldte ledige gav torsdag markedet håb om, at en afkøling af det amerikanske arbejdsmarked er ved at indfinde sig.

Det sendte de amerikanske aktieindeks og i særdeleshed det rentefølsomme Nasdaq-indeks i vejret.

Handlen var dog præget af en lavere handelsvolumen end normalt, da handlerne ifølge Reuters forbereder sig på næste uge, der foruden flere vigtige nøgletal også tæller rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Læs også: Saxo Bank: Aldrig i vores vildeste fantasi havde vi gættet på det her

Her er forventningen, at centralbanken vil fastholde sin nuværende rente. Onsdag overraskede den canadiske centralbank dog ved at hæve sin rente med 25 basispoint - en påmindelse om, at andre centralbanker også kunne finde på at stramme pengepolitikken.

Tegn på et knap så hedt arbejdsmarked sikrede plusser til de amerikanske indeks dagen igennem. Det brede S&P 500-indeks lukkede 0,6 pct. højere, Dow Jones-indekset vandt 0,5 pct., og det rentefølsomme Nasdaq-indeks øgede 1,0 pct.

Med stigningen til S&P 500 er indekset nu steget mere end 20 pct. siden den seneste bund - også kendt som et "bull market" - i oktober.

Antallet af nytilmeldte ledige steg i sidste uge til 261.000. Det er det højeste antal nytilmeldte ledige siden oktober 2021. Der var ventet en mere beskeden stigning til 235.000 fra 233.000 ledige forrige uge.

Selv om udviklingen indikerede en afkøling af arbejdsmarkedet, er nøgletallet behæftet med væsentlig usikkerhed.

»Stigningen i nytilmeldinger kan være et tegn på flere fyringer, men - givet den ugentlige volatilitet - er det for tidligt at konkludere,« siger Conrad DeQuadros, der er seniorøkonomisk rådgiver hos Brean Capital, til Reuters.

Han tilføjer, at der skal yderligere data til, før at en stigning i afskedigelser kan konkluderes som årsagen.

Noget af glansen gik af aktien i smykkekoncernen Signet torsdag, efter at selskabet før amerikansk børsåbning nedjusterede sine forventninger i forbindelse med regnskabet for det forskudte første kvartal.

For regnskabsåret 2023/24 venter Signet nu at nå et samlet salg på 7,10-7,30 mia. dollar mod tidligere ventet 7,67-7,84 dollar og analytikerkonsensus på 7,72 mia. dollar.

Forventningerne til den justerede driftsindtjening sænkes til 635-675 mio. dollar fra tidligere ventet 765-800 mio. dollar og et analytikerestimat på 760,8 mio. dollar. Signet-aktien bakkede 10,7 pct.

Omvendt vandt skokæden Designer Brands 20,1 pct. trods en nedjustering af forventningerne efter et skuffende forskudt første kvartal, da selskabet har annonceret et aktietilbagekøb for op til 100 mio. dollar. og et partnerskab med Nike.

Både omsætningen og indtjeningen per aktie skuffede i første kvartal, og Designer Brands ser i 2023/24 nu et overskud per aktie på 1,20-1,50 dollar mod tidligere 1,65-1,75 dollar.

Den amerikanske spilforhandler Gamestop faldt tungt torsdag, efter at selskabet onsdag efter børslukketid skuffede med regnskabet og afskedigede sin topchef Matt Furlong.

Aktien dykkede 17,9 pct.

Omvendt var der plus til techgiganten Amazon på 2,2 pct., efter at selskabet har fået indledt dækning med anbefalingen "overvægt" hos Wells Fargo samt fået løftet kursmålet hos UBS til 150 dollar fra 130 dollar.

Det løftede kursmål begrundes med, at brugen af kunstig intelligens ventes at gavne Amazons cloud-forretning.

Også i plus endte Carvana, der gør sig inden for brugtbilssalg online, da driften er bedret i andet kvartal.

Selskabet er undervejs i en større sparerunde, der blandt andet har resulteret i 1500 fyringer, og omkostningsbesparelserne har ifølge topchef Ernest Garcia III båret frugt. Carvana-aktien bragede op med 56,3 pct.

Læs også: Amerikansk aktie er rødglødende - stiger 56 pct.

Læs også: Ny undersøgelse: Her er Danmarks 10 bedste banker

.\˙ MarketWire