Henter kommentarer

Wall Street torsdag: Nvidia spredte feststemning blandt teknologiaktierne


 
I videoen ovenfor kan du se mere om S&P 500-indekset.
Vis mere

Teknologiaktierne sprudlede torsdag på børserne i USA, hvor omdrejningspunktet var chipproducenten Nvidia, som efter en meget stærkere prognose end ventet for andet kvartal bragede i vejret med 24,4 pct.

»Nvidia har officielt erstattet Fang-aktierne (Facebook, Apple, Netflix og Googles Alphabet) som midtpunktet på dette marked. Investorer er besat af kunstig intelligens, AI, og Nvidia er den perfekte AI-historie,« siger Jake Dollarhide, administrerende direktør for Longbow Asset Management i Tulsa, Oklahoma, til Reuters.

Læs også: Lau Svenssen vil ikke røre aktien: Analysehus tror at den kan fordoble i pris

Meldingerne fra Nvidia smittede også positivt af på mange andre selskaber i teknologisektoren, og særligt på selskaber, der ligesom Nvidia er eksponeret mod kunstig intelligens, AI.

Det brede amerikanske S&P 500-indeks endte 0,9 pct. højere, efter to dages fald på samlet knap 2 pct. Dagens højdespringer af de tre store indeks var dog det teknologidominerede Nasdaq-indeks, der lukkede 1,7 pct. højere, mens Dow Jones-indekset bakkede 0,1 pct.

Ved amerikanske børslukketid var der fortsat ikke meldt nogen aftale ud om en hævelse af det amerikanske gældsloft, men fra de forhandlende parter var der dog lettere positive udtalelser om, at der var konstruktive forhandlinger.

Men meget handlede torsdag om Nvidia, der gør sig inden for computerchips til blandt andet kunstig intelligens og grafikkort, som endte i rekordkurs og med 940 mia. dollar i markedsværdi nærmer sig den lille klub af selskaber med en værdi over 1000 mia. dollar.

Læs også: Få danskere har aktier i denne verdensdel – det er en fejl, mener Lau Svenssen

Opturen fulgte Nvidias salgsprognose for andet kvartal, der med 11 mia. dollar var 50 pct. højere, end analytikerne havde ventet. En stribe finanshuse har efter regnskabet stået i kø for at hæve deres indtjeningsestimater for selskabet.

De positive meldinger fra Nvidia løftede også andre AI-relaterede selskaber, hvilket blandt andet gjaldt aktører som Microsoft og Alphabet, som steg henholdsvis 3,9 og 2,2 pct.

»Månedens ord er AI. Investorer leder bare efter ethvert vækstområde, og lige nu er det tilfældigvis halvledere,« siger Sam Stovall, chefinvesteringsstrateg hos CFRA Research i New York, ifølge Reuters.

Blandt de andre chipproducenter stiger Advanced Micro Devices desuden 11,2 pct., mens Micron Technology og Brodacom steg henholdsvis 4,6 og 7,3 pct. Derimod faldt Intel, som ifølge Reuters har beskeden AI-eksponering, med 5,5 pct.

Læs også: Den amerikanske økonomi vokser mere end ventet i kvartal

Der er også pres på aktien i softwareproducenten Snowflake, efter at selskabet onsdag efter børslukketid nedjusterede sine forventninger til regnskabsåret 2023/24.

Aktien blev sendt ned med 16,4 pct.

En skidt dag var det også for den amerikanske lavpriskæde Dollar Tree, der faldt 12,0 pct. efter et skuffende regnskab for første kvartal og en nedjustering af forventningerne til hele året.

Kæden er ramt af et skifte over mod produkter med lavere indtjeningsmargin, men den mærker også en effekt af flere butikstyverier.

Administrerende direktør Rich Dreiling næver i regnskabet netop "shrink", som er et brancheudtryk, der refererer til tab af varelager på grund af butikstyveri og andre faktorer.

Aktien i modetøjsproducenten Ralph Lauren steg omvendt 5,4 pct. efter et solidt regnskab for fjerde kvartal af regnskabsåret 2022/23.

Et fald i oliepriserne pressede endvidere aktier inden for olieindustrien.

I den sektor faldt Chevron og Exxon Mobil med omkring 1,7 pct.

Læs også: Kendt medicinalaktie er sønderbombet – nu overvejer forvalter at købe op

Læs også: Nordnet om C25-selskabs optur: Det her burde aktiemarkedet vide

.\˙ MarketWire