Henter kommentarer

Yellen: Fire dage mere til at løfte gældsloftet


 
Hvad er shorthandel?
Vis mere

Den amerikanske finansminister, Janet Yellen, har fredag forlænget fristen for, hvornår det amerikanske gældsloft senest skal løftes, hvis finansministeriet skal kunne svare sine finansielle forpligtelser, med fire dage.

Tidspunktet for, hvornår den føderale pengekasse er tom, er nu beregnet til 5. juni.

Læs også: Milliardinvestor om dansk gigant: Det skal helst ikke være Vestas om igen

- Baseret på det senest tilgængelige data estimerer vi nu, at finansministeriet vil have utilstrækkelige midler til at svare regeringens forpligtelser, hvis ikke Kongressen løfter eller suspenderer gældsloftet inden 5. juni, skriver Janet Yellen ifølge Bloomberg News i sin seneste henvendelse til kongresmedlemmerne.

Før da var det Yellens antagelse, at 1. juni ville være sidste frist.

Læs også: Sådan bruger privatøkonomen sine penge: 'Vi har et minutiøst overblik over vores forbrug'

Men i de første to dage i juni, torsdag og fredag i næste uge, vil ministeriet ifølge Yellen kunne klare 130 mia. dollar i faste udbetalinger til blandt andet til veteraner, i social bistand og til modtagere af den sundhedsforsikring Medicare. Men mandag vil kassen sandsynligvis være tom

Fredag var der ifølge Bloomberg News rapporter om, at forhandlerne bevægede sig tættere på en aftale om at løfte gældsloftet kombineret med en begrænsning af de føderale udgifter for de kommende to år. Og ifølge Nyhedsbureauet Reuters var en aftale mulig i løbet af fredagen, men det var ifølge nyhedsbureauet også muligt, at forhandlerne ville strække sig ind i weekenden.

Sendt fredag dansk tid kunne Reuters citere den republikanske forhandler Patrick McHenry for udtalelser om, at en aftale om at løfte gældsloftet nu er inden for rækkevidde, men endnu ikke nået, men at Kongressen vil være i stand til at løfte gældsloftet inden deadline den 5. juni.

.\˙ MarketWire