10 nov: Vestas/Barclays: Mangler fortsat konkrete svar på forventningsski..
10 nov: Bioporto får udstedt patent på NGAL Trauma
10-11-2017 11:48:01

Aktier/middag: Vestas, Mærsk og Pandora trækker C20 i rødt

Relateret indhold
17:04 - 
Tirsdagens aktier: Firkløver trak C25 i plus - Pandora ..
16:09 - 
MHI Vestas/dir: Vi er langt foran konkurrenterne med to..
14:47 - 
Siemens Gamesa vinder spanske ordrer på sammenlagt 233 ..
Relateret debat
17:19 - 
Ja tingene kan hurtigt aendre sig. https://www.forbes.c..
17:15 - 
@Frogger Jeg var ikke klar over, at $TIF var den mest s..
17:10 - 
AQR skal nok komme ud hvis CAR fortsætter med disse ana..

Efter at have ligget i toppen af C20 Cap-indeks fra dagens start, dumpede Vestas-aktien i løbet af formiddagen stille og roligt ned gennem det danske eliteindeks, hvor det ved middagstid ligger i bundregionen med et fald på 1,9 pct. til 418,70 kr.

Efter en halv times handel fredag var Vestas ellers oppe at runde 441,20 kr. efter godt nyt fra USA, hvor Senatet ikke har en ændring i den vigtige PTC-ordning til vindenergi som et del af sit forslag til en skattereform.

Salgspresset i aktien blev dog siden for stort, efter at finanshuse har stået i køb for at nedjustere deres kursmål for aktien efter torsdagens regnskabsskuffelse fra vindmølleproducenten. Et regnskab, der torsdag barberede 19,1 pct. af aktiekursen - svarende til et fald i selskabets markedsværdi på 21,7 mia. kr.

- Vestas-aktien startede med at stige, efter at Senatets udspil til en skattepakke - i modsætning til forslaget fra Repræsentanternes Hus - ikke indeholdt forslag til at ændre på støtten til vindenergi.

- Siden er aktien vendt rundt oven på striben af sænkede estimater og kursmål hos finanshusene efter torsdagens regnskabsskuffelse. Vi har selv sænket anbefaling for aktien og skåret gevaldigt ned for kursmålet efter regnskabet, som var langt dårligere, end vi havde regnet med, siger senioraktierådgiver Martin Munk fra Jyske Bank til Ritzau Finans.

Jyske Banks har rykket sin anbefaling af Vestas ned til "hold" fra "køb", og kursmålet er skåret hele 150 kr. til nu 470 kr.

USIKKERHED OM SKATTEPAKKE

Det danske C20 Cap-indeks ligger ved middagstid 0,3 pct. lavere i 1133,49 efter et fald på hele 3,2 pct. torsdag, som var det største fald i indekset siden efter den britiske brexit-afstemning i juni 2016 - og det niende største fald i indekset nogensinde.

Også i Europa peger aktiepilen ned i fredagens marked med fald i London, Paris og Frankfurt på omkring 0,3 pct.

- Overordnet er retningen negativ og påvirket af usikkerhed om den amerikanske skattepakke, som kan mere kompliceret end som så at få gennemført. Det var det, der trak markederne ned torsdag, og det, der formentlig fortsætter med at påvirke i dag, siger senioraktierådgiver Martin Munk fra Jyske Bank til Ritzau Finans.

Pandora roder også rundt i bunden af eliteindekset med et fald på 2,6 pct. til 575 kr., da regnskabet fra selskabet forleden ikke formåede at dæmpe investorernes usikkerhed om udsigterne - særligt på det amerikanske marked, hvor detailleddet fortsætter med at være udfordrende for selskabet.

RATEFALD FRA SHANGHAI

Investorerne har heller ikke den store appetit på Mærsk-aktierne efter et fald på 4,5 pct. i SCFI-indekset over rateudviklingen på en stribe ruter fra Shanghai og ud i verden. Indekset var ellers steget de fire foregående uger med samlet 14 pct.

- Mærsk har haft en svær periode siden selskabets regnskab for tredje kvartal, og fredag er der negativt nyt fra de ugentlige rateopgørelser, som viser et bredt ratefald på de forskellige ruter, siger Martin Munk.

Mærsk B ligger 2,4 pct. lavere i 10.930 kr. og er faldet fra niveauet 12.080 siden tirsdagens regnskab.

FLSmidth siver endvidere fortsat efter torsdagens skuffende regnskab, som udløste et kursfald på 8,6 pct. Fredag er faldet dog mere afdæmpet 0,9 pct. til 384,50 kr. Efter FLS-regnskabet har Goldman sænket kursmålet for aktien til 460 kr. fra 480 kr., Nordea har skåret sit til 420 kr. fra 460 kr., mens JPMorgan nedjusterer kursmålet med en tier til 425 kr. Alle tre har købsanbefalinger.

ALK-Abelló kom inden børsåbningen med regnskab for tredje kvartal. Selskabet havde fremgang på toplinjen i kvartalet og leverede resultater nogenlunde på linje med forventningerne i analytikerkorpset. Samtidig meldte ALK ud, at det i december vil præsentere en opdateret strategi. Aktien falder med 1,6 pct. til 931 kr.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk