12 jul: NKT taber ankesag om kartelbøde - NY
12 jul: USA: Inflationen rammer højeste niveau i mere end seks år
12-07-2018 14:29:21

Mærsk/GS: (Selv)hjælpen er på vej

Relateret indhold
17 aug - 
Fredagens aktier: Mærsk og Vestas holdt C25 i vater
17 aug - 
Mærsk/CEO: Ocean-forretningen vokser lidt mere end vent..
17 aug - 
Aktier/middag: Mærsk trækker C25 i plus og ISS fortsætt..
Relateret debat
08 aug - 
Kapacitet er allerede tilpasset de faktiske forhold for..
08 aug - 
Men en mere balanceret trade vil formentlig stadig kr&a..
08 aug - 
Er det en mulighed af handelskrigen med Kina medfører a..

Mærsk-aktien har været skidt sejlende i et års tid, men hjælpen - eller rettere selvhjælpen - er på vej.

Det skriver den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs, der hæver sin anbefaling af aktien til "køb" fra tidligere "neutral", viser data fra Bloomberg.

Godt nok ventes der "meget svage" takter i det halvårsregnskab, Mærsk aflægger i august, skriver Goldman Sachs i en analyse ifølge Bloomberg News. Der er også udsigt til en nedjustering, da Goldman Sachs kun tror på en driftsindtjening (EBITDA) på 3,4 mia. dollar i 2018 hos Mærsk, der ellers selv har varslet mellem 4 og 5 mia. dollar.

Men selvhjælpen er på vej i form af lavere enhedsomkostninger i andet halvår samt bedre kontrol over udbuddet af skibskapacitet i branchen som helhed, hvilket kan hjælpe med at få fragtraterne op på bedre niveauer, mener Goldman Sachs.

Investeringsbanken vælger dog samtidig at sænke sit kursmål for rederiet til 9500 kr. fra 10.300 kr.

Til sammenligning koster Mærsk B-aktien torsdag eftermiddag 7764 kr. på børsen efter et fald på næsten 30 pct. hidtil i 2018.

Goldman-analytikerne har samtidig haft et kig på Hapag-Lloyd, der ligeledes får en købsanbefaling. Aktien har klaret sig dårligt, især efter en nylig nedjustering, men banken indregner nu en sandsynlighed for, at der vil komme opkøbsaktivitet omkring rederiet.

Tidligere denne uge afslørede Reuters, at rederiet CMA CGM, containerbranchens tredjestørste efter Maersk Line, har henvendt sig til Hapag-Lloyd med tanke på en fusion. Indtil videre har det dog fået en kurv af Hapag-Lloyds ejere.

/ritzau/FINANS