Henter kommentarer

Særlig gruppe danskere skal være opmærksomme: Økonomisk gevinst i sigte


Et nyt år er netop skudt i gang, og nye regler, der blev vedtaget sidste år, bør en særlig gruppe danskere være opmærksomme på.

Sådan lyder det fra Anne-Louise Lindkvist, der er markeds- og kunderådgivningschef i pensionsselskabet Sampension.

Det drejer sig om regler, der kommer arbejdende seniorer og pensionister til gavn, og som gør, at det bedre kan betale sig at arbejde.

»I 2023 trådte nye regler i kraft, som indebærer, at man ikke længere blive modregnet i folkepensionen, hvis man selv eller ens bedre halvdel er i beskæftigelse. Den sløjfede modregning betyder, at det ganske enkelt bedre kan betale sig for seniorer og pensionister at arbejde, og derfor er der også i det nye år god grund til at være opmærksom på disse regler, som jo har relativt kort tid på bagen,« lyder det fra pensionschefen i en skriftlig kommentar.

Læs også: 40.000 danskere har betalt skat af de samme penge to gange: Nu er der hjælp på vej

Derudover fremhæver hun, at det i år bliver muligt at få en skattefri seniorpræmie for både første og andet år, man arbejder videre efter folkepensionsalderen. For det første år lyder beløbet på 45.415 kr., mens andet år beløber sig til 27.033 kr.

Timekravet lyder på minimum 1.560 løntimer om året, efter man har nået folkepensionsalderen. Det svarer til at arbejde 130 timer om måneden.

Seniorpræmien er et skattefrit engangsbeløb, og der er en række krav, der skal opfyldes – blandt andet skal man være født den 1. januar 1954 eller senere.

Der er flere økonomiske gevinster på vej, til de danskere, der er ved at nå den pensionsmodne alder, lyder det fra Anne-Louise Lindkvist.

Læs også: Forbrugerrådet Tænk: Her får du den bedste aktiesparekonto

»Man kan desuden holde sig for øje, at der for nylig er indgået en politisk aftale, som fremover skal øge den økonomiske gevinst for seniorer og pensionister ved at udskyde tilbagetrækningen fra arbejdsmarkedet.«

Den aftale omfatter en forhøjelse af den før omtalte seniorpræmie. For første år stiger den til 59.000 kr. og andet år til 35.000 kr. – dog først i 2029.

Endvidere bliver der indført et nyt beskæftigelsesfradrag til seniorer, der gælder to år før folkepensionsalderen.

Anne-Louise Lindkvist fortæller, at det giver til alle i beskæftigelse med mindre end to år til folkepensionsalderen og frem til folkepensionsalderen, hvilket betyder en skattelettelse på omkring 3.800 kr. årligt fra år 2030.

Aftalen er dog endnu ikke udmøntet i konkret lovgivning, lyder det fra pensionsselskabet.

Læs også: Renten stiger: Derfor bør du betale nu

Læs også: Populært fradrag bliver næsten fordoblet: Så mange penge kan du bruge