Henter kommentarer

Unge oplever økonomisk pres – går ud over livskvaliteten


Det har været dyrt at være dansker de seneste år, og en særligt ramt gruppe er de unge.

Det viser en ny analyse fra Finans Danmark.

Lidt over hver femte dansker mellem 18 og 35 år har en presset økonomi, viser analysen. Syv ud af ti af dem siger, at økonomien er så presset, at de ikke er tilfredse med deres liv.

»Det viser, at økonomi og livskvalitet hænger tæt sammen. Unge med en dårlig økonomi mistrives oftere. Der er dermed en risiko for, at den aktuelle situation med store prisstigninger medfører mere end ”bare” økonomiske kvaler,« udtaler Christian Heebøll Hammer, analysechef i Finans Danmark, i en pressemeddelelse.

En af årsagerne til presset på økonomien hos de unge skyldes at deres indkomster ikke er fulgt med de højere priser og renter. Blot 8 pct. af de unge, der oplever en presset økonomi, har angivet, at de har fået nogen nævneværdig indkomstfremgang de seneste to år.

»Typisk har unge endnu ikke så stor gæld og er derfor ikke voldsomt påvirkede af de store rentestigninger. Til gengæld er alle ramt af de højere priser på dagligvarer. For unge, hvor det månedlige budget er ret stramt, og hvor opsparingen ikke er så stor, gør det særligt ondt. De kan så blive nødt til at skære fra i både madbudget, på sociale aktiviteter og ferier,« lyder det fra Christian Heebøll Hammer.

Er man ramt af dårlig økonomi og påvirker det ens humør, er det ifølge Christian Heebøll Hammer vigtigt at få hjælp.

»Når det går skævt, er det vigtigt, at unge med ondt i økonomien rækker ud og får hjælp, så de kan få rettet skuden op så hurtigt som muligt. Det kan være til venner eller familie, men man kan også med fordel tage en snak med sin bankrådgiver,« siger han.

Læs også: 

Læs også: