Henter kommentarer

13.000 boligejere står overfor værste rentesmæk nogensinde


13.000 flekslånere i Totalkredit skal have ny rente til nytår – og hvis du er en af dem, så kan du se frem til at få det værste rentesmæk nogensinde.

Det står klart, da realkreditinstituttet er begyndt at holde sine renteauktioner, hvor renten fastsættes.

»Både F1, F3 og F5 ser ud til at få den højeste stigning i nogensinde, og det vidner om, hvor markant et skift vi har set på rentemarkederne i år,« siger Sune Malthe-Thagaard, chefanalytiker i Totalkredit.

Auktionen på F1-lånet er afsluttet med en rente på 3,1 pct. Sideløbende lader det til, at F5-renten ender på 3,01 pct., og F3-renten på 2,92 pct.

Hvis det bliver en realitet, er der tale om mere end en 13-dobling af renten for F5-lånerne og rentehop i omegnen af 3 procentpoint, hvilket aldrig er set før.

For en typisk familie i et almindelig hus, der koster 2,5 millionerne kroner og er finansieret med 80 procent realkreditlån, venter der en markant ekstraregning, siger Sune Malthe-Thagaard og tilføjer:

»For en typisk familie i et almindelig hus betyder rentehoppet, at boliglånet bliver knap 18.000 kroner dyrere om året, når der er taget højde for det højere rentefradrag.«

Har man et afdragsfrit F5-lån i et typisk hus, kan man se frem til en ekstraregning på 44.000 kr.

Renteauktionerne løber frem til tirsdag.

Læs også: Formueekspert: Der kommer altid en dramatisk modreaktion med kursstigninger

Læs også: Særskat på energigevinster rammer skævt