Henter kommentarer

Formueekspert: Der kommer altid en dramatisk modreaktion med kursstigninger

Foto: JUAN BARRETO
Vis mere

Du risikerer at gå glip af store afkast.

Det kan være konsekvensen, hvis du af frygt for nye kursfald  sælger ud af dine aktier og andre investeringer og går kontant. Det er det klare budskab fra formueekspert Jeanette Kølbek fra indeksudbyderen Sparinvest.

Den historisk høje inflation, energikrisen, de manglende negative renter og de mange kursfald gør det måske nærliggende at spekulere i, om man skal sælge ud af sine aktier og andre investeringer, påpeger hun. Rådet er dog, at du at holder fast i dine investeringer i stedet for stille dig på sidelinjen med en masse kontanter.

Læs også: Danske Bank: Disse aktier er billige - begynd at købe op

»Hold fast i den investeringsstrategi, du har lagt. Hvis du ’går kontant’ i en periode, risikerer du nemlig at gå glip af meget afkast,« forklarer hun i en kommentar.

Det skyldes ifølge hende, at det er svært at finde det rigtige tidspunkt, hvor du skal begynde at købe igen.

Læs også: Børshus: 10 billige udbytteaktier til din portefølje

»Historiske data fortæller, at der altid kommer en dramatisk modreaktion med kursstigninger på aktiemarkederne efter et stort kursfald. Og disse stigninger risikerer du at gå glip af, hvis du har forladt markedet,« forklarer Jeanette Kølbek .

Der er selvfølgelig ingen garanti for, hvordan det vil gå på de finansielle markeder i fremtiden, understreger formueeksperten. Derfor skal du ifølge hende huske altid at have din investeringshorisont in mente og også løbende vurdere, om du er investeret med en tilpas mængde risiko.