Henter kommentarer

Børshus: 10 billige udbytteaktier til din portefølje


I det nuværende usikre økonomiske miljø leder mange investorer efter stabile investeringer at sætte sine penge i.

I den sammenhæng peger børshuset Morningstar i en artikel hos Business Insider på 10 gode udbytteaktier til investoren lige nu.

En udbytteaktie er en aktie i et selskab, der udbetaler en del af sit overskud til aktionærerne. Det er typisk veletablerede selskaber med stabil indtjening, der udbetaler udbytte. Med udbytteaktier får du dermed et afkast, uden at du skal sælge aktien.

Læs også: Danske Bank: Disse aktier er billige – begynd at købe op

Hvis man går ud fra, at virksomheden er stabil og løbende betaler udbytte til aktionærerne vil denne form for aktie kunne tilføje et ekstra lag af beskyttelse til en investors portefølje midt i den nuværende nervøse økonomi, skriver Morningstar i et notat.

»Investeringer i udbytteaktier har været en positiv overraskelse i 2022, selvom mange forventede, at udbytteaktierne ville falde i takt med, at renterne steg, og obligationer blev mere attraktive, men på trods er udbytteaktier forblevet bemærkelsesværdigt modstandsdygtige,« skriver analytiker hos Morningstar, Susan Dziubinski, i et notat.

Udbytteaktier har klaret sig meget bedre end vækstaktier i år, og derfor med »den fortsatte usikre økonomi og markeds volatilitet burde investorer overveje at tilføje nogle billige, kvalitets udbytteaktier til deres portefølje,« skriver hun.

Alle ti aktier, som Morningstar peger på, betragter de alle sammen som billige, og de befinder sig i sektorer som banker, mikrochip produktion, medicinal udstyr og telekommunikation. Derudover har alle ti aktier et fremadrettet udbytteafkast på over 3,2 pct., altså forventer man, at over 3,2 pct. af aktiens pris vil blive udbetalt som udbytte over de næste 12 måneder.

Her er de ti aktier:

  1. Verizon
  2. Philip Morris
  3. Cisco Systems
  4. Broadcom
  5. Medtronic
  6. 3M
  7. Blackstone
  8. Truist Financial
  9. Duke Energy
  10. PNC Financial Services

Læs også: C25-kæmpe får hug: 'Det kan vi simpelthen ikke putte penge i'

Læs også: Handelsbanken om C25-aktie: Sælg