Henter kommentarer

C25-kæmpe får hug: 'Det kan vi simpelthen ikke putte penge i'


Ét dansk selskab kommer kapitalforvalteren MW Compounders næppe til at investere i foreløbigt.

Der er tale om GN Store Nord, og kapitalforvalteren tager afstand til trods for, at de faktisk holder øje med høreapparatsproducenter for tiden.

»Vi kan ikke rigtig investere i GN, for det er simpelthen for dårlig kvalitet af et selskab. Deres kapital allokering er jo helt forfærdelig,« forklarer MW Compounders Johannes Møller i torsdagens udgave af Millionærklubben.

Kritikken kommer med henvisning til GN Store Nords opkøb af computerudstyrsproducenten SteelSeries.

GN købte nemlig det cykliske SteelSeeries for 8 mia. kr. på »toppen af en cyklus til en alt for høj pris«, mener Johannes Møller og fortsætter:

»Det er jo ligesom tre gange dyp i dumhedsgryden, så det kan vi simpelthen ikke putte penge i.«

Et cyklisk selskab er defineret ved at være følsomme overfor udsving i økonomien. Det skal ses i modsætning til defensive aktier, der som hovedregel klarer sig godt selv i pressede tider.

MW Compounders overvejer i stedet høreapparatsproducenter som Demant, Sonova – eller Amplifon, der driver høreapparatsbutikker.

»Vi er begyndt at kigge på høreapparatsproducenter, fordi aktierne er faldet ret kraftigt, men de har et stabilt salg, selv når der er en recession,« forklarer Johannes Møller og bemærker, at salget i gennemsnit stiger med 4-5 pct. årligt.

GN Store Nords aktiekurs er braget ned med 60 pct. det seneste år. Markedet har blandt andet frygtet, at selskabet kan komme i en situation, hvor de mangler penge ovenpå opkøbet af SteelSeries.

SteelSeries blev opkøbt af GN i 2021. MW Compounders strategi er overordnet at investere langsigtet i compounder-aktier.

Konkurrenten Demant har for nyligt købt 10 pct. af aktierne i GN Store Nord.

Læs også: 3 mulige vinderaktier til den forsigtige investor

Læs også: I dag lukker 5-procentlånet