Henter kommentarer

3 mulige vinderaktier til den forsigtige investor


Hvor skal du lægge dine penge, hvis du gerne vil investere, men omvendt er bekymret for en økonomisk krise?

Det har Euroinvestor spurgt en professionel investor om. Dan Wejse er porteføljemanager i kapitalforvalteren MW Compounders, der fokuserer på langsigtede investeringer i compounder-aktier.

Den professionelle investor har tre bud på aktier fra MW Compounders portefølje, som forsigtige investor kan lade sig inspirere af. Det sker på et tidspunkt, hvor de seneste måneders voldsomme kursfald og recessionsfrygt har fået mange investorer til at flytte fokus mod såkaldte defensive aktier.

Dan Wejse har også givet tre bud på aktier til den optimistiske investor. Dem kan du læse her.

ISS
Den første aktie, der fremhæves som aktieinspiration, er den danske servicekoncern ISS, der er mest kendt for at stå for rengøring og kantinedrift. ISS har imidlertid en stabil forretningsmodel, påpeger Dan Wejse.

»Aktien svinger mere end forretningsmodellen tilsiger, da det grundlæggende er et ret stabilt selskab. De blev ramt en del af corona, hvilket satte pres på både omsætningen og indtjeningen, men hvis man kigger før corona, har det en egentlig været en meget stabil virksomhed,« siger Dan Wejse til Euroinvestor.

Den professionelle investor mener, at ISS også er attraktivt i forhold til kursen.

»Hvis bare ISS kommer tilbage til at levere rimelig stabile tal fremadrettet, så er det et ret attraktivt selskab, som handler til lave multipler,« siger han.

ISS-aktien ligger på samme niveau, som den gjorde for 12 måneder siden.

Cigna
Det amerikanske sundhedsforsikringsselskab Cigna har en kvalitet, som gør den særlig resistent overfor faldende forbrug.

»De forhandler om medicinpriser. Det amerikanske sundhedssystem er jo anderledes end i Europa, hvor vi typisk har offentlige systemer.

»Hvis man er syg, har man brug for sundhedsydelser og medicin uanset. Det er jo noget af det sidste, man vil skære på, og derfor forbliver efterspørgslen høj,« forklarer Dan Wejse.

Han fremhæver Cigna-aktien til investorer, der er nervøse for, hvad fremtiden bringer.

»Forretningen er stabil og aktien handler på nogle forholdsvis lave multipler. Hvis man er bange for, hvor aktiemarkedet er på vej hen, så er dette en god value-aktie,« siger Dan Wejse.

Cigna-aktien er steget med over 50 procent de sidste 12 måneder på trods af den turbulente situation på aktiemarkedet.

Novartis
Vi bliver ved sundhed. Den professionelle investor fremhæver også medicinalselskabet Novartis, som MW Compounders selv ser så stort et lys i, at man har den i porteføljen, som det tredje gode bud til den forsigtige investor.

»Novartis har mange forskellige lægemidler indenfor forskellige sygdomsområder. På den måde er det et meget bredt medicinalselskab,« siger Dan Wejse.

Og netop bredden i selskabets lægemidler gør Novartis-aktien mere stabil, forklarer porteføljemanageren

»Novartis er også et selskab der handler på forholdsvis lave multipler. Væksten er ikke lige så høj som for eksempel Novo Nordisk, men den er defensiv fordi det er et bredt medicinalselskab indenfor forskellige områder. De er ikke ligeså afhængige af resultaterne fra enkelte studier. Det er selvfølgelig også vigtigt for dem, men fordi de har så mange forskellige produkter, så aktien kollapser ikke, hvis et studie fejler,« forklarer Dan Wejse.

Han understreger igen den stabile efterspørgsel indenfor sundhed.

»Igen må man bare sige, at i kriser sparer man måske på tøj eller afholder sig fra at købe en ny computer, men man bliver ved med at købe medicin. En del leveres jo også til det offentlige, så det er ikke altid forbrugerne, man er afhængige af,« siger Dan Wejse.

Novartis-aktien er faldet med lidt over 2 procent de sidste 12 måneder.

Læs også: Professionel investors råd til nye investorer: 'Hvis du har hørt det i pølsevognen, ved alle det'

Læs også: Professionel investor: Dette kigger vi på, før vi investerer