Henter kommentarer

| Opdateret

Hvad er defensive aktier?


Hvad er en defensiv aktie? Det er en aktie i et selskab hvis produkter der stadig er behov for, selv om der er pres på pengepungen. Det er eksempelvis selskaber, der sælger mad, medicin og strøm. Modsat cykliske aktier, der svinger op og ned med økonomien, så er defensive aktier typisk meget stabile.
Hvad er en defensiv aktie? Det er en aktie i et selskab hvis produkter der stadig er behov for, selv om der er pres på pengepungen. Det er eksempelvis selskaber, der sælger mad, medicin og strøm. Modsat cykliske aktier, der svinger op og ned med økonomien, så er defensive aktier typisk meget stabile. Foto: Peter Clausen
Vis mere

Defensive aktier er aktier, der ikke er særlig følsomme over for, om det går op eller ned i økonomien.

Der er tale om aktier i selskaber, der sælger produkter eller tjenester, som forbrugerne har brug for, uanset om det er nedgangstider eller opgangstider.

For mens rejser og luksusprodukter vælges fra, når folk bliver presset på privatøkonomien, er der stadig brug for mad, medicin, strøm og toiletpapir.

Læs også: Det dækker investeringsbegreberne over

Ørsted, Kellogg Company, Carlsberg og Novo Nordisk er tre eksempler på defensive aktier.

Det betyder både, at de defensive selskabers aktier er meget stabile, men også at aktierne typisk ikke stiger så meget som cykliske aktier, når økonomien står foran et opsving.  Du kan du læse mere om cykliske aktier her.

Defensive aktier findes inden for sektorer som sundhed og stabilt forbrug. Du kan læse mere om, hvilke sektorer der er her.

Læs også: Hvad er en value trap?

Læs også: Hvad er Buffett Indicator?