Henter kommentarer

| Opdateret

Hvad er en value trap?

Benjamin Graham er blevet kaldt faderen til valueinvestering, og han har gjort meget ud af skelne imellem valueselskaber og value traps. Han argumenterede for, at investorer burde investere i billige aktier, hvor selskabet bag havde en stærk balance og kunne overleve en recession. Han står bag bøgerne 'Security Analysis' (1934) og 'The Intelligent Investor' (1949). En af hans mest berømte elever er stjerneinvestoren Warren Buffett.
Benjamin Graham er blevet kaldt faderen til valueinvestering, og han har gjort meget ud af skelne imellem valueselskaber og value traps. Han argumenterede for, at investorer burde investere i billige aktier, hvor selskabet bag havde en stærk balance og kunne overleve en recession. Han står bag bøgerne 'Security Analysis' (1934) og 'The Intelligent Investor' (1949). En af hans mest berømte elever er stjerneinvestoren Warren Buffett. Foto: AMR ABDALLAH DALSH
Vis mere

En value trap er en aktie, der fremstår som billig prisfastsat målt på nøgletal, men hvor aktiekursen bliver ved med at falde.

En value trap dækker med andre ord over en investering, der ser ud til at være god ved første øjekast, men hvor de grundlæggende forhold i selskabet bag er usunde.

Aktiekursen er simpelthen lav på grund af en eller flere faktorer. Det kan skyldes, at noget har ændret sig i forhold til selskabets indtjening eller dets pengestrøm.

Læs også: Det dækker investeringsbegreberne over

Investorer kan havne i en value trap, hvis man udelukkende ser på aktiekursen, og ikke andre nøgletal.

Hvis du nogensinde har købt en aktie, hvor kursen bare blev ved med at falde? Det er en value trap.

Aktien fremstod måske billig sammenlignet med en tidligere kurs, men i virkeligheden havde noget ændret sig, så den lavere aktiekurs blot afspejlede den fremtidige forringelse af aktien eller selskabets indtjeningsevne.

Der findes value traps inden for alle sektorer, men i sektorer med mange valueselskaber, er der typisk flere value traps.

Læs også: Hvad er teknisk analyse?

Læs også: Hvad er en Valueaktie?