Henter kommentarer

3 aktier til den optimistiske investor


Hvor skal du overveje at lægge dine penge, hvis du er mere optimistisk omkring verdenssituationen end de fleste?

Det spørgsmål har Euroinvestor stillet en professionel investor. Dan Wejse er porteføljemanager i kapitalforvalteren MW Compounders, der fokuserer på langsigtede investeringer i compounder-aktier. Han har udvalgt tre aktier fra MW Compounders portefølje, som han mener, man kan lade sig inspirere af, hvis man er optimistisk.

Hans ord skal ses i lyset af, at de finansielle markeder lige nu er grebet af en stor usikkerhed om, hvor voldsomme kursfaldene bliver fremadrettet. Frygten for en recession har allerede betydet, at investorer er flygtede ud af de såkaldte cykliske aktier, som trives, når økonomien buldrer derudad. Det er i stedet defensive aktier, der er blevet hældt i porteføljerne.

Boozt
Dan Wejse fremhæver den digitale tøjforretning Boozt som den første aktie til den optimistiske investor. Han forklarer, at forbrugsrelaterede aktier generelt er faldet, og derfor kan det være et sted at samle op, hvis man er mere optimistisk end resten af markedet.

»Der er en række forskellige selskaber, som har fået rigtig mange slag, og vi har flere i porteføljen. Et af dem er Boozt. Den er kommet rigtig meget under pres,« siger Dan Wejse til Euroinvestor.

Købelysten blandt forbrugerne er faldet, og det presser den store svenske tøjsælger, lyder det.

»Tøj skal helst sælges indenfor den rigtige sæson. Det er jo svært at sælge en overfrakke om sommeren, så når forbrugerne holder igen kommer der en hel masse varer på udsalg, hvilket presser indtjeningen,« påpeger Dan Wejse.

Læs også: Professionel investors råd til nye investorer: 'Hvis du har hørt det i pølsevognen, ved alle det'

Der er dog gode tegn for den internetbaseret tøjhandel, og derfor vil Boozt være en god aktie, hvis man tror på at forbrugerne snart genfinder købelysten ifølge Dan Wejse.

»Strukturelt ser den jo attraktiv ud, fordi mere tøjsalg rykker online, så hvis man tror på at forbrugerne snart kommer igen, så er det en oplagt aktie,« forklarer den professionelle investor.

Boozt er både noteret i Danmark og Sverige. Den svenske aktie er faldet med 41 pct. det seneste år, mens den danske Boozt-aktie er faldet med med næsten 47 pct. i samme periode.

TSMC
Den næste aktie, som den professionelle investor fremhæver, er TSMC-aktien. Bag forkortelsen gemmer sig mikrochipproducenten Taiwan Semiconductor Manufacutring Company.

»Der har længe været mangel på mikrochips, men nu begynder man at kunne skaffe chipsene. Der begynder måske endda at opbygge sig lagre, så nu er man bange for, at priserne skal ned, men man begynder også at frygte for efterspørgslen fremover. Det har ramt TSMC hårdt, selvom de egentlig stadig leverer gode tal, men man er bange for effekterne, som denne opbremsning vil have i 2023,« siger Dan Wejse.

Læs også: Stjerneinvestor har tjent knap 100 milliarder kroner på to særlige aktier

Hvis man føler sig mere optimistisk omkring situationen i Kina og Taiwan end resten af markedet, er TSMC et godt sted at kigge hen, ifølge porteføljeforvalteren.

»Lige nu er der jo også usikkerheden om, hvorvidt Kina har planer om at invadere Taiwan, men hvis man tror på at situationen på mikrochipmarkedet og situationen mellem Kina og Taiwan normaliser sig, så er TSMC en aktie man kan kigge på,« fortæller Dan Wejse.

Ligesom Boozt er TSMC blevet ramt hårdt. Det seneste år er aktien faldet med 46 pct.

Prosus
Prosus ejer forskellige ting, men det vigtigste er selskabets andel i et kinesisk medieselskab, som hedder Tencent.

Det er endnu en aktie, hvor situationen i Kina bliver afgørende, forklarer Dan Wejse.

»Tencent er faldet, fordi Kina er bremset op generelt, og så har der også været været flere regulatoriske tiltag mod tech-sektoren i Kina. Så er der frygten og usikkerheden omkring, hvor Kina er på vej hen efter Xi Jinping blev valgt til sin tredje præsidentperiode. Det har fået aktien til at falde ret kraftigt. Men hvis man tror på, at tingene ikke går helt galt i Kina, er Prosus et bud,« siger han.

Den professionelle investor påpeger også, at Prosus er midt i et aktietilbagekøbsprogram, som finansieres ved at sælge Tencent-aktier.

Hvis man er mere interesseret i et amerikansk selskab, nævner den professionelle investor også Google-ejeren Alphabet, som en interessant cyklisk aktie, der er faldet på det sidste.

Læs også: Professionel investor: Dette kigger vi på, før vi investerer

Læs også: Derfor er diesel dyrere end benzin